Geen lage-emissiezone in Brugge: “Niet iedereen kan zomaar een nieuwe wagen kopen”

Geen lage-emissiezone in Brugge.
Jan De Meuleneir/Photo News Geen lage-emissiezone in Brugge.
Brugge volgt het voorbeeld van andere grote steden, zoals Antwerpen en Gent, niet. In de West-Vlaamse hoofdstad komt er geen lage-emissiezone. Dat bevestigt schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld).

Van Volcem antwoordde op een vraag van raadslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) die op de gemeenteraad “zwart op wit wilde weten wat Brugge van plan was”. Van Volcem was meteen duidelijk. “Wij zijn geen voorstander van een lage-emissiezone, omdat niet iedereen zomaar een nieuwe wagen kan kopen. We leggen de ecologische accenten elders. Zo willen we de Bruggelingen en bezoekers meer aanzetten tot bewegen door te wandelen of te fietsen of zich te verplaatsen met het openbaar vervoer. Op die manier willen we de lucht in onze stad schoner maken”, aldus de schepen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc teirlynck

  Nog niet lang geleden artikel gelezen dat het toerisme bewust werd geweerd in Brugge omdat het te veel werd, natuurlijke gaat me nu ook de mensen niet weren met auto’s heel hun horeca handel stuikt in elkaar

 • Dominique luypaert

  Eindelijk iemand met gezond verstand.Niet iedereen heeft effectief genoeg geld om een nieuwe auto te kopen. Meestal zijn het ook de oudere mensen die hiervan de dupe gaan zijn. Het enige dat deze groep van de bevolking nog heeft is zijn autootje nemen, boodschapjes doen en de auto instappen om een vriend(in) in een ouderlingentehuis te gaan bezoeken, of een tasje koffie in stad gaan drinken met enkele kameraden. Gaat men deze mensen ook nog van een stuk van hun vrijheid beroven??!!

 • steven serpieters

  Ook niet moeilijk, al de parkings liggen in het centrum

 • Frans Engels

  Van Volcem verdient hiervoor een standbeeld! Ik hoop dat vele dit voorbeeld gaan volgen, gewoon gezond verstand!

 • Erwin Vandriessche

  Tenminste toch 1 stad en politici die de opgeblazen onzin van een LEZ inziet, alsook de gevolgen ervan!