Gedetineerde krijgt zes maanden extra cel voor agressie tegen cipier

20190802 BRUGGE De Brugse gevangenis FOTO BAS BOGAERTS
Bas Bogaerts 20190802 BRUGGE De Brugse gevangenis FOTO BAS BOGAERTS
Een 39-jarige gedetineerde is veroordeeld tot zes maanden cel voor agressie tegenover een cipier van de Brugse gevangenis. Christophe M. nam de man twee jaar geleden in een houdgreep, waardoor die enkele weken buiten strijd was.

De feiten speelden zich op 28 mei 2017 af in de cel van Christophe M. (39). Tijdens een rondgang met koffie ontstond een schermutseling. M. stelde zich volgens het parket verbaal agressief op en gaf een schouderstoot aan het slachtoffer. De cipier duwde de man terug in z’n cel, maar besefte plots dat hij nog medicatie moest krijgen. Hij opende de celdeur opnieuw, maar werd daarbij in een houdgreep genomen door de gevangene. Pas na tussenkomst van de celgenoot van M. kon de cipier zich loswrikken. De man was na het incident enkele weken werkonbekwaam. Christophe M. zat op het moment van de feiten al meer dan 5 jaar in de gevangenis voor drugsfeiten en slagen en verwondingen. Volgens het parket werd hij in het verleden al vier keer veroordeeld voor geweld. De procureur vorderde dan ook 15 maanden cel. De verdediging vroeg de rechtbank om die straf te milderen. Uiteindelijk kreeg hij zes maanden cel opgelegd. Christophe M. werd na de feiten overgeplaatst en zit intussen in een Waalse gevangenis.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • LISIANE RECH

    Veel te weinig, verdubbeling van straf