Gedetineerde blijft ook aangehouden voor zware agressie tegenover cipiers

De gevangenis in Brugge.
BELGA De gevangenis in Brugge.
De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van de Tsjetsjeense worstelaar Izyaur Mutaliev (28) met een maand verlengd in het dossier rond de zware agressie tegenover drie gevangeniscipiers. Mutaliev zit momenteel een gevangenisstraf van 15 jaar uit voor een overval met dodelijke afloop.

Door zijn jarenlange celstraf is de beslissing van de raadkamer eerder een formaliteit. Mutaliev zit immers sowieso nog jaren vast. Zijn advocaat vroeg dan ook om de aanhouding van zijn cliënt niet te verlengen. Dinsdagmorgen waren in de zaal immers een zestal agenten aanwezig. De overbrenging van de gewelddadige gedetineerde kost dan ook telkens veel tijd en mankracht. De Tsjetsjeense worstelaar ging op 24 juli drie cipiers te lijf op de zwaar beveiligde afdeling van de Brugse gevangenis. Twee cipiers mochten snel het ziekenhuis verlaten, maar hun collega liep zware verwondingen op en is lange tijd werkonbekwaam. De Tsjetsjeen was al langer gekend voor zijn agressieve gedrag en werd na het incident overgeplaatst naar de gevangenis van Beveren. De man zit momenteel een gevangenisstraf van 15 jaar uit voor een gewelddadige overval met dodelijke afloop in april 2016 in Merksem. Samen met enkele kompanen knevelde Mutaliev een 62-jarige binnenschippers. Het slachtoffer overleed tijdens de feiten door een hartfalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.