Gamer riskeert celstraf voor steekincident met bierglas

Een 27-jarige man uit Sint-Kruis verscheen voor de rechter na een uit de hand gelopen ruzie tijdens een feestje onder gamers. Een 18-jarige werd toen ernstig verwond met een bierglas. De vraag is of dat 'deel' van de ruzie een ongeluk was.

Gregory R. organiseerde het feestje op 24 juli van vorig jaar bij hem thuis. Maar wat een leuke avond moest worden, draaide helemaal anders uit toen R. plots ruzie kreeg met de destijds 17-jarige D.F. Plots zeeg de tiener neer, nadat een bierglas zijn rechterlong doorboord had. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis, waar een steekwonde van drie centimeter vastgesteld werd. "Een spijtig ongeval", klonk het.


Een week later werd Gregory R. echter opgepakt en aangehouden op verdenking van poging doodslag. "Een getuige had verklaard dat hij mijn cliënt had zien steken", aldus de advocaat van R. "Die man had echter heel wat cannabis op zak en was bang dat er verder onderzoek zou volgen. Mijn cliënt blijft anderzijds beweren dat hij met het slachtoffer op de salontafel is beland, nadat hij ervan beschuldigd werd de modem gesaboteerd te hebben. Het slachtoffer rolde van de tafel en viel zo op het glas, dat op de grond stond."

Bizar dossier

Het parket is er echter van overtuigd dat R. de tiener neergestoken heeft. "Het is een enorm bizar dossier", aldus de procureur. "De beklaagde blijft ontkennen, terwijl alles er net op wijst dat hij wel degelijk gestoken heeft. Ik vraag een effectieve celstraf." Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding van 2.500 euro. "Hij mocht na negen dagen het ziekenhuis verlaten en houdt gelukkig niets aan het incident over", zegt zijn advocaat Dirk De Ketelaere. "Maar dit had veel slechter kunnen aflopen. Op basis van de verklaring van de wetsdokter is het duidelijk dat mijn cliënt neergestoken werd." Vonnis op 26 oktober. (SDVO)