Fietspaden en parkeerstroken Blankenbergse Steenweg worden heraangelegd

De Blankenbergse Steenweg, ter hoogte van de Sint-Pietersmolenstraat.
Google Street View De Blankenbergse Steenweg, ter hoogte van de Sint-Pietersmolenstraat.
Op maandag 6 mei starten, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, onderhoudswerken aan de fietspaden en parkeerstroken op de N371 Blankenbergse Steenweg tussen de Sint-Pietersmolenstraat en de Sint-Pieterskerklaan in Brugge. De werken worden in drie fases uitgevoerd. 

De eerste fase van de onderhoudswerken omvat het vernieuwen van de fietspaden en de parkeerstroken op de N371 Blankenbergse Steenweg tussen de Sint-Pietersmolenstraat en de spoorweg. De gemeenschappelijke oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de Sint-Pietersmolenstraat wordt heringericht. Fietsers en voetgangers krijgen elk een eigen oversteekplaats. Beide oversteekplaatsen krijgen een middeneiland zodat de weg in twee stappen kan overgestoken worden. Tijdens deze fase wordt het verkeer geregeld met behulp van verkeerslichten. Fietsers krijgen een veiligheidsdoorgang in de werfzone.

De tweede fase omvat het vernieuwen van het fietspad en de parkeerstroken tussen de spoorweg en de Sint-Pieterskerklaan. De start van deze fase is momenteel voorzien vanaf 17 juni. Tijdens deze fase is er een omleidingsroute voorzien maar die ligt momenteel nog niet vast en zal later gecommuniceerd worden. De derde en laatste fase omvat het vernieuwen van de verkeerslichten op het kruispunt met de Sint-Pieterskerklaan. Er komt een conflictvrije verkeersregeling. Voor het einde van het bouwverlof zouden de werken voorbij moeten zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.