Fietsoversteekplaatsen op Kerkebeekpad vernieuwd

Oversteken met de fiets wordt heel wat veiliger.
Foto proot Oversteken met de fiets wordt heel wat veiliger.
De fietsoversteekplaatsen op het Kerkebeekpad in Sint-Michiels zijn vernieuwd en heel wat veiliger gemaakt. Er werden grote geschilderde blokken en fietspictogrammen op de weg geschilderd zodat meteen opvalt waar fietsers de baan oversteken.

Dat gebeurde al op de oversteekplaatsen van het Kerkebeekpad met de Stokveldelaan, Sint-Michielslaan, Alfons De Baeckestraat, Ter Boomgaarde, Dorpsstraat en Spoorwegstraat. "Er was vroeger niets dat aangaf dat hier fietsers oversteken. De auto's reden gewoon door zonder te vertragen. Nu is de situatie voor de auto's en fietsers duidelijk aangegeven", zegt schepen van mobiliteit Annick Lambrecht. "In fietsstad Kopenhagen is al bewezen dat zo'n ingreep helpt. We zijn niet tegen auto's, maar we willen aandacht voor de fietsers. Elke fietser is een auto minder op de baan. Bovendien blijkt uit onderzoek dan amper één vierde van de Vlaamse kinderen met de fiets naar school rijdt. We willen meer fietsende kinderen veilig naar school begeleiden."


Het Kerkebeekpad kreeg voor het begin van het schooljaar al de nieuwe fietsoversteekplaatsen. De grote blokmarkeringen en fietspictogrammen gaan in het najaar ook aangebracht worden in het fietstraject op de Oude Spoorwegbedding in Assebroek en Sint-Kruis. Ook komt er een nieuwe fietspad in industrieterrein Ten Briele zodat werknemers van de bedrijven makkelijker met de fiets naar het werk kunnen.


In kader van het fietsbeleid zijn ook al de fietspaden in de Magdalenastraat, Stationslaan en Rijselstraat in Sint-Michiels volledig herschilderd. (JVRB)