Feline (14) ‘op kamp’ bij de Brusselse politie: “Meestappen in 21 julidefilé was geweldig”

Brugse is één van de jongeren die twee weken bij de kadetten vertoefde

Feline Maas (links) zag een droom in vervulling gaan.
Baert Marc Feline Maas (links) zag een droom in vervulling gaan.
De Brugse Feline Maas (14) heeft zopas het hoogtepunt van haar nog jonge leven meegemaakt: ze stapte mee in het 21 julidefilé als apotheose van twee weken op politiekamp in Brussel. De jongedame droomt ervan om later te werken voor de ‘arm der wet’. “Die goesting is er alleen maar groter op geworden”, zegt ze.

Een dertigtal jongeren mocht de afgelopen twee weken ‘op kamp’ bij de Brusselse politie. De tieners tussen 11 en 19 jaar maakten er kennis met alles wat de politie doet: van honden trainen tot rampscenario’s inoefenen. De grote finale volgde afgelopen zondag met het 21 julidefilé: alle jongere kadetten mochten meestappen. Onder hen ook de Brugse Feline Maas, dochter van Peter en Anne-Marie Maas, die in de Smedenstraat restaurant Den Entree Principale uitbaten. Ze gaat straks naar het vierde jaar in het Vrij Handels- en Sportinstituut in Brugge. “Ik droom er al een tijdje van om later bij de politie te gaan”, zegt Feline. “Ze waren op zoek naar jonge deelnemers aan hun eigen kamp. Ik vond dat geweldig en heb niet getwijfeld om me in te schrijven.”

Feline Maas wil later bij de hondenbrigade.
rv Feline Maas wil later bij de hondenbrigade.

Ze bezocht de cavalerie, maakte kennis met helikopters, speelde een betoger tijdens een rampoefening en leerde EHBO. “Het was ongelooflijk leerrijk. Ik voelde me wel een beetje speciaal. Zenuwachtig was ik niet. Het was de eerste keer dat de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene dit kamp organiseerde. Ze willen vooral aantonen dat de politie geen negatief imago hoeft te hebben. En dat beeld heb ik uiteindelijk niet moeten bijstellen. Ik was er al van overtuigd dat de politie goed werk leverde.” Meer zelfs: Feline heeft een duidelijk beeld van wat ze later wil gaan doen. “Ik wil bij de cavalerie of bij de hondenbrigade.”

Ook de Brusselse politie reageerde afgelopen week enthousiast na de organisatie van het kamp. Zeker ook omdat de jonge kadettenploeg op zondag mee mocht marcheren op het Paleizenplein in Brussel. Dat deden ze voor de ogen van koning Filip en prinses Elisabeth. Die laatste kwam de jonge ploeg zelfs persoonlijk groeten. “Een hoogtepunt”, vertelt Feline Maas. “Zo heb ik de prinses ontmoet. Ze was heel erg nieuwsgierig naar wat we allemaal bijgeleerd hadden. Het defilé vond ik zelf bijzonder speciaal. Onze groep hing goed aan elkaar en we voerden onze taken perfect uit. Ik hou van die discipline die je bij de politie ondervindt.” 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eva Munet

    het is heel fijn om te lezen dat ze ambitie hebben en ik hoop oprecht dat ze niet cynisch zullen worden