Ex-profvoetballer Khalilou Fadiga voor vierde keer veroordeeld voor hardrijden (deze keer 172 km/u waar je 90 mag)

Khalilou Fadiga
BELGA Khalilou Fadiga
Ex-profvoetballer Khalilou Fadiga (44) is in de Brugse politierechtbank veroordeeld tot een boete van 400 euro en 30 dagen rijverbod voor een fikse snelheidsovertreding. 

Op 25 september vorig jaar werd de voormalige flankaanvaller van Club Brugge geflitst met 172 kilometer per uur op de N31 Expressweg. Daar is de snelheid sinds enige tijd beperkt tot 90 per uur. Fadiga kwam zelf niet opdagen in de rechtbank en liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. “Mijn cliënt beseft dat hij fout was. We vragen enige mildheid aan de dag te leggen”, klonk het pleidooi. De politierechter kon weinig begrip opbrengen voor de fikse snelheidsovertreding. In het verleden werd Fadiga al driemaal eerder veroordeeld voor overdreven snelheid. “Als hij een rijbewijs heeft, moet hij de wegcode kennen. Bij zo’n snelheden heb je geen controle meer over je stuur", aldus de rechter. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gilbert desmet

  In het verleden werd Fadiga al driemaal eerder veroordeeld voor overdreven snelheid en nog niet geleerd ,400€ boete en 30dagen rijverbod . Wat een belachelijke boete ,moet zeker 1jaar rijverbod krijgen 1000 boete en weer rijxamen afleggen of is het omdat hij Ex-profvoetballer van brugge was

 • Dirk Pieters

  En de volgende keer rijd hij iemand dood.

 • Dirk Bytebier

  Rijbewijs intrekken en terug naar school om eens terug opgevoed te worden , of moet hij eerst iemand van het leven beroven

 • Roger De Smet

  Zijn wagen verbeurd verklaren misschien?