Ex-buitenwipper van Club D kent volgende maand straf voor vechtpartijen: “Als ik word aangevallen, bescherm ik mezelf”

Danscafé Club D is in de Kuipersstraat gevestigd.
Siebe De Voogt Danscafé Club D is in de Kuipersstraat gevestigd.
De voormalige portier van Club D in Brugge kent volgende maand z’n straf voor vier vechtpartijen. Sadaam D. was donderdagmorgen voor het eerst zelf aanwezig in de rechtbank. “Als ik aangevallen wordt, ga ik mezelf altijd beschermen”, vertelde hij voor de rechter.

Sadaam D., een amateurbokser, staat in de Brugse rechtbank terecht voor vier vechtpartijen. Hij ontkent drie van de vier feiten en vraagt daarvoor de vrijspraak. Op vraag van zijn advocaat Joris Van Maele kwam donderdagmorgen de vroegere barman van Club D getuigen. Hij bevestigde voor de rechter dat hij drie jaar geleden geen vechtpartij zag gebeuren in het café langs de Kuiperstraat. “Wat er buiten gebeurde, kon ik niet zien”, vertelde de getuige. Het slachtoffer beweert het tegendeel. Hij werd naar eigen zeggen op 21 mei 2016 uit het niets tegen de grond geslagen in Club D en wees achteraf Sadaam D. aan als dader. De man hield een gebroken neus en hersenschudding over aan de slagen. 

Drie maanden eerder was op camerabeelden van Club D te zien hoe D. het buiten aan de stok kreeg met een klant. In het tumult verkocht hij hem een vuistslag. Op 29 oktober vorig jaar zou de portier opnieuw van zich hebben laten horen. Wederom zou hij een vuistslag hebben uitgedeeld aan een klant. Toen op 22 december een man verdacht werd van diefstal, werd ook hij tegen de grond gemept. “Telkens paste de beklaagde zijn vaste tactiek toe: hij kwam niet opdagen voor z’n verhoor in de hoop de dans te ontspringen”, stelde de procureur. “Het is telkens niets meer of minder dan een figuurlijke middelvinger naar justitie.” Sadaam D. hangt 2 jaar cel boven het hoofd. Zelf vraagt hij een werkstraf. “Als ik aangevallen wordt, ga ik mezelf altijd beschermen”, klonk zijn uitleg. Sinds het bekend geraken van de feiten mag Sadaam D. niet meer in Club D. komen. Het danscafé werkt sinds eind vorig jaar ook met professionele buitenwippers. Uitspraak op 23 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.