Drugsverslaafde man valt klant aan in Brugs wassalon: “Hij dacht zelfs dat hij in Oostende was”

De rechtbank in Brugge.
Benny Proot De rechtbank in Brugge.
Een 36-jarige Oostendenaar riskeert één jaar cel in een vreemde zaak van slagen en verwondingen. Jurgen H. viel anderhalf jaar geleden uit het niets een klant aan in een Brugs wassalon. “Hij was zodanig onder invloed van drugs dat hij dacht dat hij in Oostende was”, vertelde de procureur. 

De feiten speelden zich op 11 november 2018 af in wassalon ‘t Schaartje. Jurgen H. begon die dag amok te maken tegen een andere klant. “De beklaagde verdacht hem ervan kledij uit zijn wasmachine te hebben gehaald”, stelde de procureur. Op camerabeelden was echter te zien dat de Oostendenaar bij het betreden van de zaak geen was bij zich had. Uit het niets deelde hij enkele slagen uit aan het slachtoffer. De man vluchtte weg en liep in paniek even verderop een bakkerij binnen. Ook daar kreeg hij nog enkele slagen te verwerken. H. werd gearresteerd, maar herinnerde zich een dag later niet veel meer van het incident. “Hij was zodanig onder invloed dat hij dacht dat hij nog in Oostende was.”

De man is geen onbekende voor het gerecht. Eind vorig jaar kreeg hij nog 37 maanden cel voor z'n aandeel bij de dood van een druggebruiker, al ging hij intussen wel in beroep tegen dat vonnis. In het dossier rond de slagen vorderde het openbaar ministerie één jaar cel. De Oostendenaar vroeg om een mildere straf. “Ik verontschuldig me bij het slachtoffer", zei hij tijdens de zitting. “Ik heb dit echt niet gewild. Kort voordien ben ik in Oostende enkele mensen tegengekomen. Zij moeten me iets gegeven hebben. Ik ben er twee weken niet goed van geweest.” Uitspraak op 24 februari.