Drie tieners plegen dubbele gewapende overval, maar mogen vrij beschikken wegens plaatsgebrek in jeugdinstelling

De overvallen apotheek langs het Dorpsplein in Dudzele
Jan Van Maele De overvallen apotheek langs het Dorpsplein in Dudzele
De drie minderjarige overvallers van een apotheek en krantenwinkel in Brugge, mogen voorlopig beschikken. De jeugdrechter had nochtans een plaatsing in een gesloten instelling bevolen, maar daar is voorlopig geen plaats. 

De daders drongen vrijdagavond rond 19 uur een apotheek op het Dorpsplein in de Brugse deelgemeente Dudzele binnen. Onder bedreiging van een mes werd de inhoud van de kassa geëist. De overvallers maakten de dagopbrengst van de apotheek buit, maar twee verdachten konden in de buurt al ingerekend worden door de politie. Zaterdag werd uiteindelijk ook de derde verdachte opgepakt. Het trio bleek bovendien in aanmerking te komen voor een gelijkaardige overval op een krantenwinkel woensdagavond in Brugge. Bij de overvallen vielen geen gewonden. 

Het parket besliste om de drie jongemannen op verdenking van diefstal met geweld voor te leiden bij de jeugdrechter. Door de jeugdrechter werd een plaatsing in een gesloten instelling bevolen. Dit zal echter pas effectief kunnen uitgevoerd worden als er plaats is in de instelling, wat op dit moment dus niet het geval is. In afwachting daarvan mochten de verdachten voorlopig beschikken.
81 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter van Nieuwpoort

  Terug naar de stalen bal, via ketting aan de enkel met als extraatje een enkelband voor elektronisch toezicht. Niet verder van huis dan de voor/achterdeur. Mocht dit te barbaars zijn, geef ze een pistool en kapmes, dat ze gewoon verder met hun hobby kunnen gaan. Lekker veilig gevoel voor de normale maatschappij.

 • Wouter Van de Walle

  België op zijn best

 • Roger Declercq

  Leegstaande kazernes kunnen inderdaad snel omgebouwd worden tot gevangenis. Maar dan ook als gevangenis en niet als hotel voor misdadigers.

 • pol van de velde

  Ongelooflijk en ontoelaatbaar. Hallo "minister" Geens???

 • willem merken

  Er zijn genoeg leegstaande kazernes die snel kunnen omgebouwd worden. Alleen kunnen ze daar dan niet gepamperd worden door psycho's,