Drie tieners die dubbele gewapende overval pleegden, worden vandaag nog overgebracht naar instelling

De overvallen apotheek in Dudzele
Mathias Mariën De overvallen apotheek in Dudzele
De drie minderjarige overvallers van een apotheek en krantenwinkel in Brugge, zullen de feestdagen dan toch in een gesloten instelling doorbrengen. Nadat ze maandag mochten beschikken door plaatsgebrek, is nu alsnog een oplossing gevonden in Tongeren. 

De 17-jarigen bedreigden vrijdagavond de assistente van een apotheek in Dudzele met een mes. Ze gingen uiteindelijk aan de haal met de inhoud van de kassa. Kort na de feiten kon de politie twee verdachten inrekenen na een klopjacht. Een dag later kon ook de derde tiener gevat worden. Onderzoek bracht al snel aan het licht dat het trio ook verantwoordelijk was voor een overval twee dagen eerder in een krantenwinkel in het centrum van Brugge. Ze moesten voor de jeugdrechter verschijnen, die besloot de jonge overvallers naar een gesloten instelling in Everberg te sturen. Enig probleem: er was geen plaats, waardoor het drietal met de glimlach de rechtbank mocht verlaten zonder voorwaarden in afwachting dat er een plaats vrijkwam. Dat zorgde voor heel wat commotie, waardoor er uiteindelijk een oplossing werd gezocht.

De tieners zullen vandaag nog overgebracht worden naar het Vlaams detentiecentrum in Tongeren. Normaal is die instelling voorzien voor jongeren die door de jeugdrechter uit handen worden gegeven en dus als volwassenen berecht zullen worden, maar er zijn ook een beperkt aantal plaatsen voor jongeren die in een gesloten instelling moeten verblijven, als overloop naar Everberg.  De overvallen apothekers willen liever niet reageren op de heisa rond de overvallers. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Oscaar Nozelaar

    Als je 17 jaar bent, ben je oud genoeg om verantwoordelijk te zijn voor de (wan-)/(mis)daden die je pleegt. Ze wanen zich groot en ongenaakbaar dat ze hoogstens een paar weken moeten verblijven in een gesloten instelling. Nemen die gasten toch met de glimlach. Geeft die kerels toch een strafblad waarmee ze enkele jaren mee moeten zeulen. Als ze dan ergens een lening moeten gaan vragen of een job moeten kiezen hangt dat toch veel strakker rond hun nek dan een gesloten instellingshotel.