Drie minderjarigen opgepakt voor gewapende overval in Brugge: tieners worden ook verdacht van tweede overval

De overvallen apotheek langs het Dorpsplein in Dudzele
Jan Van Maele De overvallen apotheek langs het Dorpsplein in Dudzele
De politie heeft de derde verdachte opgepakt van een gewapende overval op een apotheek in Dudzele, bij Brugge. Het gaat om drie minderjarigen die ook worden verdacht van een overal twee dagen eerder. “Ze zullen voorgeleid worden bij de jeugdrechter", laat het parket weten. 

De drie daders drongen vrijdagavond even na 19 uur de apotheek langs het Dorpsplein binnen. Op dat moment was de assistente - een jonge vrouw - alleen aanwezig. Het drietal dwong haar de dagomzet van de kassa te geven, waarna ze op de vlucht sloegen. De politie hield meteen na de gewapende overval een klopjacht in de buurt en kon al snel twee verdachten oppakken. In de loop van het weekend werd ook de derde dader gevat. “Het gaat om drie minderjarige jongens uit de streek.Er vielen hierbij geen gewonden. De verdachten komen ook in aanmerking voor een overval twee dagen eerder in Brugge”, zegt het Brugs parket. Woensdagavond werd krantenwinkel De Coupure overvallen, maar buiten wat sigaretten konden ze geen buit maken. Ook daar vielen geen gewonden. De getroffen apotheek is ondertussen terug open, maar de uitbaters wensen liever niet te reageren. 

De overvallen apotheek langs het Dorpsplein in Dudzele
Jan Van Maele De overvallen apotheek langs het Dorpsplein in Dudzele3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Angelo Cabooter

    Geef ze allemaal een taakstraf, voor de rest van de vakantie afval opruimen in Brugge. Dat zou hun goed doen.

  • David Lievens

    Dirk Verschoore, vind jij dan dat volwassen criminelen zo hard aangepakt worden? Ze zitten nauwelijks vast in dat hotel met gratis tv + playstation, fitness, internet en binnenkort een beter kerstdiner dan iemand die geen werk vindt.

  • Dirk Verschoore

    Tieners? Goe bezig, steng straffen? Neen pamperen. Stop met te veroordelen op basis van leeftijd, maar op basis van het misdrijf dat ze plegen, het straffeloosheidsgevoel zal drastisch dalen