Drie Brugse scholen organiseren kopstukkendebat: meer dan 300 leerlingen verwacht

Ook voor de gemeenteraadsverkiezingen waren er tal van debatten in Brugge.
Benny Proot Ook voor de gemeenteraadsverkiezingen waren er tal van debatten in Brugge.
Drie Brugse scholen, het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut, de Abdijschool van Zevenkerken en het Sint-Andreaslyceum Sint-Kruis, slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een politiek debat op woensdag 13 februari om 19 uur in hogeschool Vives in de Xaverianenstraat.

Een hele groep leerlingen uit het zesde middelbaar moet op zondag 26 mei voor het eerst een stem uitbrengen. Het debat moet hen helpen om weloverwogen te stemmen. Meer dan 300 leerlingen zullen aanwezig zijn op het debat en naar schatting de helft van de leerlingen is op de dag van de verkiezingen stemgerechtigd. Alle Vlaamse politieke partijen zijn vertegenwoordigd: David Wemel (Groen), Annick Lambrecht (sp.a), Franky Demon (CD&V), Mercedes Van Volcem (Open Vld), Sander Loones (N-VA), Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) en Natalie Eggermont (PVDA). De moderator van dienst is UGent-professor Herwig Reynaert.

De leerlingen bepalen de thema’s die aan bod komen tijdens het debat en formuleren de stellingen die aan de politici worden voorgelegd. Daarnaast zal hen ook gevraagd worden, voor het debat van start gaat, om te stemmen. Na het debat moeten de leerlingen opnieuw stemmen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.