Dit jaar ook wandelaars welkom op Brugge Urban Trail

13 NIEUWE LOCATIES LANGS VERLICHT PARCOURS

Het nieuwe parcours van de Urban Trail Brugge.
Foto BHT Het nieuwe parcours van de Urban Trail Brugge.
Tijdens de eerste avondlijke editie van de Brugge Urban Trail op 18 februari kunnen voor het eerst ook wandelaars deelnemen. Het nieuwe parcours voert ze onder andere door kledingzaak Brooklyn, jeugdherberg Charlie Rockets en het Gezellemuseum. "Iedereen moet zoveel mogelijk mooie verlichte gebouwen te zien krijgen", vindt Greg Broekmans van organisatie Golazo.

De vijfde editie van de stadsloop Urban Trail komt er nauwelijks vijf maanden na de vorige editie. Door de komst van de Great Bruges Marathon op de kalender verschoof de Urban Trail naar 18 februari. "In Mechelen hebben we eerder zo'n nachtelijke loop georganiseerd en dat sloeg erg aan", zegt Greg Broekmans van organisator Golazo Sports.

Lichtplan

"In Brugge hebben we ons gebaseerd op het lichtplan van alle verlichte gebouwen in de stad. Die hebben we zoveel mogelijk in het parcours opgenomen. Aan de molens, waar we graag komen, plaatsen we kaarsjes op de trappen en in het Sebrechtspark voorzien we kleurrijke verlichting."


Dat Brugge na 20 uur dood is, wil de stad met deze avondloop ontkrachten. "Het is voor ons een test om te zien hoe mensen de verlichte gebouwen 's nachts beleven. Daar wordt vaak meewarig over gedaan, maar misschien is het allemaal nog zo slecht niet", oordeelt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a).

Kledingzaak

Van de negentien locaties zijn er dertien nieuw in vergelijking met vorig jaar. Zes locaties - Hof van Beveren, kledingzaak Brooklyn, Park Sebrechts, rusthuis Ter Potterie, het Gezellemuseum en jeugdherberg Charlie Rockets - zijn de voorbije vijf jaar zelfs nog nooit aan bod gekomen. "Ook een kledingzaak maakt deel uit van het stadsweefsel", vindt Broekmans. "In jeugdherberg Charlie Rockets komt dan weer de hele wereld over de vloer. Er blijft dus best veel te zien tijdens deze editie."

500 wandelaars

Nieuw is dat ook wandelaars kunnen meedoen, al blijft hun aantal beperkt tot maximum vijfhonderd. "Twee weken voor de start hebben al drieduizend lopers zich ingeschreven. Daar kunnen er dus nog heel wat bijkomen. De voorbije jaren hebben we echter gemerkt dat ook wandelaars geïnteresseerd zijn. Voor hen is tien kilometer lopen wat van het goede te veel, maar ze willen ook die mooie plekjes in Brugge beleven. De wandelaars zullen met de eerste groep lopers starten om 20.30 uur, zodat ze ongeveer tegelijkertijd met de laatste lopers zullen aankomen."


Meer info over de Urban Trail op www.urbantrailseries.be.