Directie Boudewijn Seapark reageert verrast op uitspraken Weyts: “Dolfijnen krijgen perfecte verzorging”

Lars van den Ham bij de dolfijnen
Florian Van Eenoo photonews Lars van den Ham bij de dolfijnen
De directie van het Boudewijn Seapark in Brugge reageert verbaasd op de uitspraken van minister Ben Weyts, die het dolfinarium op termijn liever ziet sluiten. “We snappen niet waar dit plots vandaan komt. Onze dieren worden tot in de puntjes verzorgd. Ik nodig de minister met plezier uit om eens persoonlijk tot in Brugge te komen”, zegt directeur Lars van den Ham.

Liever had directeur Lars van den Ham helemaal niet gereageerd op de heisa die afgelopen weekend ontstond nadat minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) in een interview liet verstaan dat hij voorstander is van een uitdoofbeleid voor het houden van dolfijnen in gevangenschap. Simpel gezegd: de minister ziet het Brugs dolfinarium liever vandaag dan morgen sluiten. “Het is niet meer van deze tijd om die hypergevoelige en intelligente dieren kunstjes te laten uitvoeren voor een paar dode vissen en ons plezier”, was Weyts duidelijk.

Dolfijnenshows zouden op termijn verleden tijd moeten worden
Benny Proot Dolfijnenshows zouden op termijn verleden tijd moeten worden

Verrast

Binnen het Boudewijn Seapark hielden ze de hele zondag de lippen op elkaar. Maandagochtend toonde directeur Lars van den Ham zich uiteindelijk bereid om kort te reageren. “Eerlijk? Ik was enorm verrast”, zegt van den Ham. “Ik was gezellig planten aan het kopen toen ik plots telefoon kreeg over het interview. Natuurlijk viel ik uit de lucht. We hebben geen idee waar dit plots vandaan komt.” Dieper ingaan op het hele gebeuren willen ze bij het Seapark liever niet. “We willen geen oorlog voeren in de media. Liever gaan we zelf in dialoog met die minister. Dus ja, ik nodig hem met plezier uit om eens tot in Brugge te komen. Onze dolfijnen worden tot in de puntjes verzorgd.” Op verdere vragen wil de directie vooralsnog niet reageren. Het park blijft wel gewoon open en bezoekers kunnen blijven genieten van de dolfijnenshows.

Ben Weyts ziet het dolfinarium liever sluiten
BELGA Ben Weyts ziet het dolfinarium liever sluiten2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Ornelis

    Maar is deze “denkwijze” dan niet toepasselijk op elk dier in “gevangschap”? Alle dierenparken en zoo’s dan sluiten? Denk niet dat dit een goede oplossing is , kennis , begrip en liefde voor dieren krijg je het best als je de “diertjes “ ook kan bewonderen. Toch even nadenken voor men zo een drastische maatregelen neemt.

  • Jan Herrentals

    Ze mogen dan z.g. goed verzorgd worden, maar blijven gevangen dieren die daar niet thuis horen.