Dertig maanden cel voor man wiens appartement gekend stond als “Brugse coffeeshop”

Geert C. verkocht de drugs vanuit z'n appartement in de Katelijnestraat.
Benny Proot Geert C. verkocht de drugs vanuit z'n appartement in de Katelijnestraat.
Een 48-jarige Bruggeling heeft een voorwaardelijke celstraf van dertig maanden gekregen voor de verkoop van cannabis. Geert C. verkocht de drugs vanuit zijn flat in het centrum van Brugge, die in het milieu gekend stond als “de Brugse coffeeshop”.

De Brugse politie kreeg in maart 2016 informatie dat Geert C. op grote schaal cannabis verkocht vanuit z’n flat in de Steenstraat. Kort nadien verhuisde de man naar een appartement in de Katelijnestraat. Tijdens observaties zagen de speurders verschillende gekende druggebruikers bij de man over de vloer komen. Op 23 november 2017 werden tijdens een huiszoeking 26 joints en meer dan een kilo cannabis aangetroffen bij C. “De beklaagde woonde samen met zijn moeder. Zij mocht van hem geen gsm hebben, omdat hij per se onder de radar wilde blijven”, stelde de procureur. Volgens de moeder van C. was haar zoon al drie jaar bezig met het verhandelen van drugs. De rechter beperkte de periode donderdagmorgen echter tot anderhalf jaar en verklaarde 20.000 euro aan drugsgeld verbeurd. 

Geert C. kreeg, zoals zijn advocaat had gevraagd, een voorwaardelijke celstraf van dertig maanden. ““Mijn cliënt kreeg acht jaar geleden problemen aan z’n hart”, pleitte meester Franky Baert. “Hij ging bij z’n moeder wonen, maar stilaan konden ze de huur van hun appartement niet meer betalen. Om hun financiële problemen het hoofd te bieden, besloot mijn cliënt drugs te verkopen. Hij heeft gegokt en verloren en zat zes maanden in de gevangenis. Daar is hij tot inzicht gekomen.” Ook de zoon van Geert C. stond mee terecht voor het bezit van minder dan een gram coke. Hij kreeg donderdagmorgen de gunst van de probatieopschorting.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.