Deelauto's aan Canadaplein en Dampoort

Het stadsbestuur creëert twee nieuwe standplaatsen voor deelwagens van Cambio. Parkeren kan binnenkort aan het Canadaplein en aan de Potterierei ter hoogte van de Dampoortbrug.

Cambio opende in oktober 2004 haar eerste autodeelstandplaatsen in Brugge. Cambio-autodelen is een eenvoudige formule waarbij op vaste standplaatsen in de stad auto's ter beschikking staan. Tegen een vergoeding kan je die reserveren en vrij gebruiken. Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker ermee weg kan. Er zijn nu vijftien plaatsen.


"Cambiowagens zijn omnium verzekerd. Dat is in de prijs inbegrepen en je bent verlost van de jaarlijkse autokeuring", somt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) op.


Brugge laat netbeheerder Elia ook op negen nieuwe locaties elektrische laadpalen installeren: Wiermeers (Assebroek), Sint-Michielslaan en Tillegembos (Sint-Michiels), Aan de Plas (Sint-Pieters), De Landdijk en scheepvaartpolitie (Zeebrugge), Raadsherenlaan en Dumpi Markt (Sint-Kruis) en Sport Vlaanderen (Assebroek). Tegen eind 2020 moet Brugge 61 laadpalen tellen. (BHT)