Deel plafond Stadsschouwburg Brugge komt naar beneden: honderdtal kinderen geëvacueerd

Deze middag kwam een deel van het plafond in de traphal naar beneden. Alle voorstellingen deze week zijn afgelast.
Mathias Mariën Deze middag kwam een deel van het plafond in de traphal naar beneden. Alle voorstellingen deze week zijn afgelast.

In de Stadsschouwburg van Brugge is deze middag omstreeks 16.30 uur een deel van het plafond in de traphal naar beneden gekomen. Op dat moment woonden een honderdtal kinderen in de zaal een voorstelling bij. Zij werden uit voorzorg geëvacueerd. Niemand raakte gewond. 

"De oorzaak wordt nog verder onderzocht", zegt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a). "De komende dagen laten we geen voorstellingen doorgaan om het volledige gebouw te kunnen controleren."

Het incident gebeurde even voor het einde van een voorstelling van het familiefestival KRIKRAK. Het gebeurde niet in de concertzaal, maar in de centrale hal, vlakbij de toiletten. Aangezien de voorstelling op zijn einde was, werd beslist om de zaal te ontruimen na het eindapplaus. Zo konden technici de rest van het plafond onmiddellijk inspecteren. Volgens de eerste vaststellingen lijkt het om een geïsoleerd incident te gaan. De oorzaak wordt onderzocht, alle pleisterwerk zal worden gecontroleerd en waar nodig hersteld.

Burgemeester Renaat Landuyt heeft de stadsdiensten opdracht gegeven om het volledige gebouw te controleren. Het moet zeker zijn dat het om een plaatselijk probleem gaat voor er opnieuw publiek wordt toegelaten in de Stadsschouwburg.

Ondertussen wordt de programmatie aangepast. De voorstelling Hands Up van Lejo op zondag in de Stadsschouwburg gaat niet door. Ook het slotfeest van KRIKRAK werd geannuleerd. De voorstelling A Mano van El Patio Teatro om 11.00 en 14.30 uur in de Biekorf Theaterzaal vindt wel plaats. 

De Stadsschouwburg van Brugge.
Benny Proot De Stadsschouwburg van Brugge.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Vandriessche

  Het gedonder van stadsbussen en ander verkeer in de nabije omgeving zal wel deels aan de oorzaak liggen. Deze gebouwen hebben hun weerstand verloren!

 • Angelo Cabooter

  Gelukkig dat er daar niemand naar boven/beneden ging, anders ging er nog gewonden geweest zijn. Hopelijk doen ze een goede controle, en gaan ze eens beginnen aan renovatie werken.

 • roland peeters

  Krik krak wordt vervangen door pats boem.

 • guido vermeyen

  België is tot op de draad versleten....

 • Van Eersel Guy

  Er is toch iets structureel aan de hand, op alle gebied of vinden de ministers van niet?