De Luikse en Brusselse wafel was er al, nu lanceert Otto de Brugse variant: “Gezonder, hipper én lekkerder”

Otto Vlonk in zijn ‘OTTO Waffle Atelier’.
Benny Proot Otto Vlonk in zijn ‘OTTO Waffle Atelier’.
De Katelijnestraat is vanaf woensdag een trekpleister rijker. Otto Vlonk opent er samen met zijn zoon ‘OTTO Waffle Atelier’, waar de nadruk ligt op verse, gezonde én Brugse wafels. Zelfs de vorm – de typische structuur van de wereldberoemde Brugse kant – verwijst naar de Breydelstad. “We willen ons onderscheiden van de 84 andere locaties in de binnenstad waar je een wafel kan kopen. Bij ons is alles anders”, zegt Otto.

Een Brusselse en Luikse wafel kent voor de gemiddelde Vlaming al lang geen geheim meer. Als het van Otto en zoon Tom afhangt, spreekt iedereen binnenkort echter over de Brugse wafel. Hoe die eruit ziet en smaakt? Dat kan je vanaf woensdag proeven in ‘OTTO Waffle Atelier’ in de Katelijnestraat. “Ze zijn in de eerste plaats een stuk gezonder dan de doorsnee wafel die mensen kennen”, legt Tom uit. “Zo is haver een belangrijk ingrediënt én wordt de boter vervangen door olie. Maar de wafels worden vooral ter plaatse en volledig vers gemaakt. Diepvriesproducten ga je hier niet vinden.” Verder wordt de traditionele suiker vervangen door een variant, waardoor de wafel meteen een pak aantrekkelijker wordt voor bijvoorbeeld diabetespatiënten. “Het is en blijft natuurlijk een wafel, maar we hebben toch geprobeerd een zo gezond mogelijke variant te creëren.”

Zo ziet een Brugse wafel er uit.
Benny Proot Zo ziet een Brugse wafel er uit.

Brugse kant

Niet alleen de smaak zal verschillen van de doorsnee wafel die je aan een kraam koopt, ook de vorm wordt volledig anders. Sterker nog: het zal zelfs verwijzen naar Brugge. “Onze wafels hebben de typische structuur en vorm van het wereldberoemde Brugse kant. We proberen in alles wat we doen de link te leggen naar de stad. Anders zou het geen Brugse wafel zijn natuurlijk”, vervolgt Otto. Voor de ingrediënten wordt zoveel als mogelijk gewerkt met lokale boeren. De aardbeien als ‘topping’? Die komen vers uit de buurt. Net als de rabarber voor de rabarbercompote. Daarmee wordt meteen de toon gezet voor de ‘toppings’. Geen kilo’s oversuikerde chocoladesaus met wat nootjes bij ‘Otto Waffle Atelier’, wél een topping met zure room en honing. Of granaatappel en verse rabarbercompote. “De nadruk ligt opnieuw op vers en gezond. Al willen we vooral hipper zijn dan de concurrentie”, aldus Tom.

84 locaties

De zaakvoerder liet uitzoeken hoe groot die concurrentie in Brugge juist is. Het resultaat? In de binnenstad zijn er maar liefst 84 locaties waar je een wafel kan kopen. Toch geloven Otto en Tom voor de volle honderd procent in het project. “Hier kunnen klanten achter een glazen wand zélf zien hoe hun wafel volledig vers wordt gemaakt. En natuurlijk kunnen ze enkel bij ons een échte Brugse wafel proeven”, glimlacht Tom. Wie nieuwsgierig is om de ‘gezonde’ meeneemwafel te proeven, kan vanaf woensdag terecht in de Katelijnestraat 1. Meer info is terug te vinden op de Facebookpagina Otto Waffle Atelier




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.