De Kelk gaat in zee met Slabbinck

LEGENDARISCH BRUGS CAFÉ GAAT OP DONDERDAG 9 MAART WEER OPEN

Vincent De Jaegher neemt straks afscheid van The Vintage. In De Kelk wil hij de oude gloriedagen doen herleven.
Foto Benny Proot Vincent De Jaegher neemt straks afscheid van The Vintage. In De Kelk wil hij de oude gloriedagen doen herleven.
Het legendarische café De Kelk uit 1909 in de Langestraat heropent op donderdag 9 maart de deuren. Vincent De Jaegher (36) en Lisa Demeyere (25), die straks afscheid nemen van The Vintage, willen de gloriedagen van weleer doen herleven. "We werken heel hard om er een pareltje van te maken", zeggen ze. De Brugse kunstenaar Sammy Slabbinck, die de laatste hoes van Leonard Cohen ontwierp, mag zich uitleven op het interieur.

De Kelk heeft sinds vorig jaar met Vincent De Jaegher en Lisa Demeyere twee nieuwe eigenaars. Het koppel bracht toen met 345.000 euro het hoogste bod uit op de horecazaak en het aanpalende handelspand in de Langestraat. De opening nadert nu met rasse schreden. We mochten nog geen foto's nemen van het interieur in aanbouw, maar vaste klanten zullen toch even de ogen uitkijken. "Het moet helemaal in orde zijn", zegt Vincent - Vinnie - De Jaegher. "We willen de oude gloriedagen doen herleven. De naam hebben we logischerwijs behouden. Die klinkt in Brugge nog altijd als een klok. Verder is de gang, waarlangs je de feestzaal kon bereiken, verdwenen. Zo is het café een stukje groter geworden. De Kelk wordt het eerste café in de Brugse binnenstad waar de pils uit biertanks zal vloeien. Die krijgen een prominente plaats in het interieur."

Focus op muziek

De Kelk stond vroeger ook al bekend om zijn kunstzinnig publiek, al wil Vinnie élke Bruggeling aanspreken. "De focus ligt op de muziek. We hebben heel hard gewerkt om de akoestiek perfect te krijgen. In het verleden zijn er wat discussies geweest met de buren over lawaai, maar we hebben er alles aan gedaan om dat probleem op te lossen. De eerste tests zijn alvast goed. We willen optredens en feestjes organiseren. Daarvoor hebben we eigenlijk alles in huis, want ook aan de feestzaal wordt nog hard gewerkt."


Voor het interieur van het café werken de nieuwe eigenaars samen met kunstenaar Sammy Slabbinck. Diens werk werd al gebruikt in een clip van Coldplay en hij ontwierp vorig jaar ook de hoes van de laatste cd van Leonard Cohen.


Het huidige café van Vinnie en Lisa opent een laatste keer op 25 februari. Vanaf 1 maart is de vader van Lisa daar de nieuwe uitbater.