De hipste zomerbar van Brugge

Uitbaters Koen Gryson en Wim Geldof in de gezellige drukte van The Night.
Foto Proot Uitbaters Koen Gryson en Wim Geldof in de gezellige drukte van The Night.
Vergeet de Kuipersstraat als dé uitgaansbuurt in Brugge deze zomer. Wie helemaal in is, zet de bloemetjes buiten naast bioscoopcomplex Kinepolis in Sint-Michiels. The Night is steeds meer de dagelijkse ambiancebar bij uitstek. "Onze locatie is misschien wel de sleutel tot succes", zegt uitbater Koen Gryson.

The Night in de Tillegemstraat is al enkele jaren in opmars in Brugge. Wie de voorgeschiedenis kent, weet dat er veel potentieel zit in de locatie. Zo was er vroeger een kippenrestaurant dat bekendheid genoot in de hele regio. Maar ook toen The Night nog een gewone ontmoetingsbar was voor buschauffeurs, kwam er veel volk over de vloer. De hippe zomerbar wordt uitgebaat door Wim Geldof en Koen Gryson: twee jongemannen die een andere achtergrond hebben, maar twee maanden lang horeca-uitbater worden in de zomer. Ze kunnen tot duizend mensen ontvangen op een doordeweekse zomeravond. Met het verwarmde en volledig overdekte terras met buitenbar spelen ze in op hun grootste troef: de locatie. The Night bevindt zich naast restaurant d'Hoeve en is ook buur van bioscoopcomplex Kinepolis en Crea Café. "Maar verder hebben we geen buren en hoeven we ons dus ook niet echt zorgen te maken over klachten van hinder. We zijn niemand tot last. Bovendien hebben we een ruim en overdekt terras, wat je in Brugge nergens vindt. Ook onze ruime parking is een troef. Je komt nog maar net Brugge binnen gereden, of je bent er al. Dat vinden jong en oud tegenwoordig heel belangrijk", zegt Koen Gryson, die eigenlijk een evenementenbureau runt.

Provinciaal voetbal

Tegen 21.30 uur loopt de bar al aardig vol, maar het grootste plezier wordt na middernacht beleefd. Opvallend is dat het publiek heel divers is: jong en minder jong. Maar ook Bruggelingen en West-Vlamingen die meer kilometers over hebben om in Brugge te komen feesten. "The Night heeft overal een beetje naam gemaakt. Dat komt eigenlijk omdat de zaak is gegroeid uit een initiatief van Eendracht Brugge, de voetbalclub, waar Wim Geldof voorzitter van is. Ik was er ook speler. We speelden tegen teams uit de hele provincie en maakten zo onze naam bekend. Een van onze eerste feestjes is de Nacht van het provinciaal voetbal. Dat is een begrip geworden in het wereldje. Voetballers komen zelfs vanuit Waregem naar hier. En dat wil toch wat zeggen."

Hip

In Brugge-centrum wordt met aandacht naar het succes van The Night gekeken. Uitbater Francis Vandendorpe van Crea Café noemt vooral de locatie als reden van hun succes. "Ze liggen dicht bij de Kinepolis en pikken daar wat klanten van mee. Ik moet daar niet meewarig over doen. Ook wij van Crea Café halen daar ons profijt uit. Tijdens de zomer is de buurt rond Kinepolis gewoon erg hip. En het loopt er vol met Bruggelingen." Wie The Night nog eens wil uitproberen, moet snel zijn. Op 21 augustus is de laatste avond gepland. Daarna sluit de bar weer tot volgende zomer.