De ‘Brugse’ walvis staat in Utrecht

De vinnen ontbreken nog, maar het kunstwerk krijgt wel al vorm in Nederland.
Robert Oosterbroek De vinnen ontbreken nog, maar het kunstwerk krijgt wel al vorm in Nederland.
Skyscraper, the Bruges Whale, het opvallende en meest geliefde kunstwerk tijdens de voorbije Triënnale in Brugge, is vanaf vrijdag te bewonderen in het Nederlandse Utrecht.

Het team van Triënnale Brugge stond in Nederland in voor de opbouw van de plastieken walvis van kunstenaarscollectief Studio KCA. Datzelfde team had de walvis in Brugge al afgebroken. Het kunstwerk is eigendom van de stad, maar reist de komende maanden de wereld rond. Verschillende steden toonden al interesse, omdat het werk doet nadenken over de vervuiling van de planeet. Utrecht kwam krijgt als eerste de eer om de walvis tentoon te stellen. Het kunstwerk, dat in Brugge aan het Jan Van Eyckplein stond opgesteld, is te bewonderen langs de Catharijnesingel. De Skyscraper is opgebouwd uit plastic afval uit de zee. Vanaf vrijdag is het kunstwerk compleet en kan je er zes maanden lang van genieten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.