Cubanen krijgen milde straf na listige diefstal met behulp van zonnecrème

Het station van Brugge, waar de dieven het slachtoffer met zonnecrème bespoten.
JVM Het station van Brugge, waar de dieven het slachtoffer met zonnecrème bespoten.
Twee twintigers uit Cuba zijn veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel en 4.000 euro boete, omdat ze op sluwe wijze een toerist beroofden in Brugge. Om het slachtoffer te misleiden, spoten ze zonnecrème op zijn jas en achtervolgden ze hem tot bij zijn hotel. Uiteindelijk namen de mannen de vlucht met de koffers van de toerist.

Robert E. (24) en Alberto A. (22) kozen hun slachtoffer in mei dit jaar uit aan het Brugse station. Ze spoten eerst zonnecrème op zijn jas. De toerist nam nietsvermoedend een taxi naar zijn hotel, waarop de Cubanen besloten om hem te volgen in een andere taxi. Aan het hotel ontdekte het slachtoffer de vlek op zijn jas. Een van hen bood hulp aan, terwijl de kompaan de koffers van de man stal. Uiteindelijk namen de twee de vlucht met dezelfde taxi die hen naar het hotel had gebracht. De alerte taxichauffeur rook onraad en verwittigde de politie. Die stond de twee dieven aan het station op te wachten.

“Deze mannen verdienen geen prijs voor originaliteit, maar hun werkwijze was er wel één zonder geweld”, pleitte meester Stijn Leliaert op het proces. “Mijn cliënten werkten goed mee aan het onderzoek en hebben nog een blanco strafblad. Ze waren op reis in Brussel en maakten een uitstap naar Brugge. De feiten zijn eerder toevallig tot stand gekomen”, aldus het pleidooi. Een van de twee had ook een valse naam opgegeven. De rechter gaf hen een flinke uitbrander, maar gaf hen toch nog een kans met de veroordeling met uitstel.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.