Conner Rousseau viert 75 jaar sociale zekerheid in Brugge

Aan de buste van Achiel Van Acker hield onder meer Conner Rousseau een toespraak.
rv Aan de buste van Achiel Van Acker hield onder meer Conner Rousseau een toespraak.
De socialistische familie ABVV, sp.a en Bond Moyson hebben de 75ste verjaardag van de sociale zekerheid zaterdag in Brugge gevierd. Dat deden ze op het Achiel Van Ackerplein.

De Besluitwet rond de Sociale Zekerheid dateert van 28 december 1944. Dat was het resultaat van intensieve onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden tijdens de oorlogsjaren. Achiel Van Acker nam deel aan die onderhandelingen en slaagde er eind 1944 in om als kersvers minister van Sociale Voorzorg het bereikte akkoord om te zetten in de Besluitwet. “Om die 75ste verjaardag te vieren, maar ook om het belang te onderstrepen van de noodzaak om blijvend te investeren in sociale zekerheid en ons te verzetten tegen blinde besparingen, hielden wij een actie in Brugge, de stad van Achiel Van Acker”, zegt sp.a-voorzitter Conner Rousseau, die ook aanwezig was. Ook ABVV-secretaris Miranda Ulens was aanwezig. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.