Club-supporter riskeert cel na agressie tegen treinbegeleider: “Als je altijd zoveel gaat drinken als Brugge wint, dan hebben we een probleem”

Illustratiebeeld.
BELGA Illustratiebeeld.
Een supporter van Club Brugge riskeert acht maanden cel, nadat hij een treinbegeleider drie dagen arbeidsongeschikt maakte. De man was op terugweg van het Jan Breydelstadion na de titelwedstrijd tegen Anderlecht in 2016. “Als je altijd zoveel gaat drinken als Brugge wint, dan hebben we een probleem”, zegt de rechtbankvoorzitter.

Het incident vond plaats op de lijn van Brugge naar Gent, na de 4-0-overwinning op aartsrivaal Anderlecht in 2016. “Het slachtoffer deed gewoon zijn job”, stak de openbare aanklager van wal. “De beklaagde had geen vervoersbewijs. Toen de begeleider om z’n identiteitskaart vroeg, reageerde die heel agressief. Hij begon te schelden en haalde uit naar het gezicht van de conducteur. Die ontweek, maar moest wel een klap op zijn schouder incasseren. Hierdoor was hij drie dagen arbeidsongeschikt.”

Het parket vorderde een celstraf van 8 maanden en een boete van 600 euro. De beklaagde stelt dat hij spijt heeft en niet met opzet naar het gezicht van de conducteur uithaalde. “Ik had te veel gedronken en het kwam tot een discussie”, zei hij. Het antwoord van de rechtbankvoorzitter liet niet op zich wachten: “Als je altijd zoveel gaat drinken als Brugge wint, dan hebben we een probleem”. Vonnis op 24 oktober.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dino Van den Noortgaete

  Hans Willems , Het is nog te weinig , de persoon deed gewoon zijn job zoals het hoort , de andere (dader) belette gewoon dat gewoon door openbare dronkenschap wat ook al verboden is , zwartrijden ,ordeverstoring , verbale agressie , handgemeen , slagen en verwondingen !!! Met werkonbekwaamheid tot gevolg ! Hij kan niet lang genoeg gestraft worden en op zijn minst een voet van 2500€ zou op zijn plaats zijn , plus een levenslang stadion verbod .

 • Jose Van Hauwaert

  Hans Willens. Van een ander mens lijf en leden blijf je af, en slaan is nog erger, al zeker wanneer het is omdat u te laf bent om toe te geven geen kaartje gekocht te hebben. Ik kan mijn mannetje staan hoor, maar indien iemand mij slaat laat ik mij vallen en afvoeren naar het ziekenhuis en verzeker u dat de schuldige lang zal mogen betalen voor mijn "hoofd en nekpijn, oorsuizen ea", ik zorg er voor dat de dader mij nooit zal vergeten omdat hij lang zalogen afbetalen.

 • Karel Rutjens

  Hans Willems. Kan u garanderen indien iemand mij zou slaan ben ik meer dan 3 dagen werkonbekwaam en zal diene gast dokken.

 • Hans Willems

  Een klap op de schouder en 3 dagen arbeidsongeschikt? Voor wat? Kaartjes te knippen, deuren te sluiten door op een knop te drukken en een sleutel te gebruiken, en om op een fluitje te blazen? Man man man. De mens van tegenwoordig is niets meer gewoon. Wat niet wegneemt dat het uiteraard niet had mogen gebeuren.