Club Brugge-fans lopen tegen kanker

Mike Vermaut en nog enkele supporters van Club Brugge deden mee aan Levensloop.
Foto Benny Proot Mike Vermaut en nog enkele supporters van Club Brugge deden mee aan Levensloop.

In het sportdomein Sport Vlaanderen in Assebroek is afgelopen weekend de Levensloop gehouden. Dat is een jaarlijks weekend waarin geld verzameld wordt voor de strijd tegen kanker. Door rondjes te lopen, zamelen de deelnemers geld in voor het goede doel.


Het jonge patiëntje Ina (5) gaf op zaterdag het startsein voor de 24-urenloopmarathon. Tussendoor waren er een paar mooie momenten zoals de kaarsenceremonie waarbij de vechters een hart onder de riem gestoken werden. Wie overleed aan kanker, werd herdacht met 2.000 kaarsenzakjes die gepersonaliseerd werden door onder andere scholen en deelnemers.


Ook artiest Fried Ringoot, bekend van Belgium's Got Talent, werd met kanker geconfronteerd. Hij bracht een pakkend getuigenis. De vele deelnemers deden hun uiterste best om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Onder hen ook een ruime delegatie van Club Brugge-fans. "Onze deelname wordt volop gesteund door Club zelf", zegt Mike Vermaut. "Club heeft zelf opgeroepen om met zoveel mogelijk deel te nemen aan dit evenement. We zijn allemaal begaan met patiënten en kennen mensen die strijden of gestreden hebben tegen kanker."


Club Brugge zelf veilt via eBay een matchshirt van spelmaker Hans Vanaken. (BHT)