Chocolatiers naar Milaan voor wereldexpo

Fangio De Baets, Pol Depla, Jan Speghelaere, Jelle Descamps, Stephan Dumon en David Maenhout. Die laatste vertrekt als eerste naar Milaan.
Foto Proot Fangio De Baets, Pol Depla, Jan Speghelaere, Jelle Descamps, Stephan Dumon en David Maenhout. Die laatste vertrekt als eerste naar Milaan.

Een pak West-Vlaamse chocolatiers mag voor ons land naar de wereldtentoonstelling in Milaan om er hun lekkernij te promoten. Elke week, zes maanden lang, zullen twee chocolatiers hun kunnen tonen in het Belgisch paviljoen. David Maenhout van Chocolatier M in Knokke bijt in de week van 8 mei de spits af. Daarna volgen uit onze regio nog Jan Speghelaere, Stephan Dumon, Kristoff Deryckere, Pol Depla, Fangio De Baets (Brugge) en Jelle Descamps (Torhout).


"Net als vijf jaar geleden in het Chinese Shanghai ga ik met veel plezier in op de uitnodiging om het Belgisch paviljoen te bevolken", zegt Jan Speghelaere van de gelijknamige chocolaterie in de Ezelstraat.


"Samen met een kunstenaar zullen we een werkje in chocolade maken. Voor ons is dit een ideale gelegenheid om de chocolade te promoten. Het is ook een visitekaartje voor onze klanten, want we worden daar zeker op aangesproken", aldus Speghelaere. (BHT)