Chauffeur negeert rood licht aan overweg, maar raakt slechts lichtgewond na aanrijding door goederentrein: “Gelooft u in mirakels? Want er is eentje gebeurd”

Politie Brugge
Mathias Mariën Politie Brugge
Een 34-jarige man uit Maldegem is in de Brugse politierechtbank veroordeeld tot een boete van 800 euro en een rijverbod van 15 dagen omdat hij de slagbomen, de lichten en het signaal aan een overweg in Zeebrugge negeerde.  Daarbij werd zijn bestelwagen vol aangereden in de flank door een goederentrein. 

“Gelooft u in mirakels? Mensen gaan daarvoor naar Lourdes normaal. Maar blijkbaar gebeuren er in Brugge ook”, sprak politierechter Peter Vandamme de man toe. 

De dertiger had op 18 maart dan ook een goede engelbewaarder bij het ongeval aan de overweg in de Margaretha Van Oostenrijkstraat in Zeebrugge. De chauffeur reed er een andere wagen voorbij die stond te wachten aan het rode licht van de spoorweg. Dat deed hij net op het moment dat een goederentrein aan 40 kilometer per uur passeerde. 

De trein - geladen met nieuwe wagens - reed de wagen in de flank aan. Het voertuig werd weggekatapuleerd, maar als bij wonder liep de bestuurder slechts lichte verwondingen op. De man zelf verklaarde aan de rechter dat hij dacht dat de auto voor hem gewoon stil stond en dat hij hem daarom voorbijreed, met alle gevolgen van dien. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.