Busverkeer in West-Vlaanderen zwaar verstoord door stiptheidsacties

Illustratiebeeld
Mozkito Illustratiebeeld
Het busverkeer in West-Vlaanderen verloopt woensdagochtend bijzonder moeizaam door een onverwachte stiptheidsactie van de controleurs. 

De bussen zijn later uitgereden omdat ze werden tegengehouden door de stiptheidsacties. Dat zorgde al meteen voor heel wat vertragingen. Dat zal wellicht de hele voormiddag zo blijven. Door de acties vielen ook heel wat ritten weg, waardoor reizigers strandden aan de bushalte. In Kortrijk reden om 8 uur alle bussen opnieuw volgens de normale dienstverlening en was alle hinder achter de rug. De kusttram rijdt wél normaal en dat zal zo blijven. “Er is onvrede bij de controleurs, over interne wijzigingen. Maar deze actie komt onverwacht”, laat Inge Debruyne, woordvoerster van De Lijn, in een eerste reactie weten.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc van zaelen

  Volgens de goed nieuwsshow van de directie "de lijn" zou er enkel onvrede zijn bij de controledienst van Vlaams - Brabant (Grimbergen)!!! Zo zie je maar...

 • leen hanssens

  Busje komt zo.

 • Ian Vandenbossche

  Haal je auto uit de file, neem openbaar vervoer.

 • oswald billiet

  En daar sta je dan, wachtend op de bus die niet komt en je weet niet wat de reden is. Dit is totaal respectloos tov van de werkenden, de student en ouderen. Waarom kunnen ze dat nu eens niet vooraf mededelen? Vakbonden die op zo'n manier acties promoten, veroorzaken veel onbegrip en onbehagen bij werknemers en werkgevers. Het zou goed zijn mochten ze kunnen aansprakelijk gesteld worden wegens verzuim van mededeling.

 • Hilde Eykens

  We moeten meer het openbaar vervoer nemen, dan staan we zeker niet in de files.werkt altijd , eender hoe je het bekijkt