Brugse winkelstraten opnieuw zonder verplichte wandelrichting? Schepencollege beslist deze week

De pijlen in de Steenstraat volgen, zal mogelijk tot het verleden behoren.
Benny Proot De pijlen in de Steenstraat volgen, zal mogelijk tot het verleden behoren.
De winkelstraten in Brugge keren volgende maandag – samenvallend met de heropening van de horeca – meer dan waarschijnlijk terug naar het ‘normale’ regime. Dat wil zeggen dat je geen verplichte wandelrichting meer zou moeten volgen en de verkeersvrije namiddagen wegvallen. 

Helemaal zeker is de beslissing nog niet. Het schepencollege evalueert de situatie wekelijks, maar zonder grote incidenten zien de Brugse winkelstraten er volgende week opnieuw als vanouds uit. Al blijven de maatregelen voor de bezoekers uiteraard wel gelden en moet iedereen afstand houden van elkaar.

“We merken wel dat het merendeel van de mensen de aanwijzingen goed opvolgt. Heel erg druk is het ook nog niet geweest”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Bij de politie bevestigen ze dat de regels op zich goed nageleefd worden. 

Afgelopen zaterdag was de drukste dag sinds de heropening van de winkels. Toen moesten de patrouilles vooral fietsers vragen om af te stappen in de winkelstraten. Echte incidenten bleven evenwel uit.