Exclusief voor abonnees

Brugse vrouw dient klacht in nadat politieman dreigt met boete omdat ze borstvoeding geeft in auto: “Dat gaat hier wel om openbare zedenschennis hé”

Beeld ter illustratie.
thinkstock Beeld ter illustratie.
De federale politie is een tuchtprocedure opgestart tegen een agent die ermee dreigde een Brugse vrouw te beboeten omdat ze in haar eigen wagen borstvoeding gaf. De politieman ging hevig tekeer tegen de moeder en vertelde dat ze aan ‘openbare zedenschennis’ deed. “We betreuren dit voorval en zijn een tuchtdossier opgestart”, bevestigt woordvoerster Sarah Frederickx. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis90 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Els Daneels

  Als een kind honger heeft, moet het gevoed worden en borstvoeding is het meest natuurlijke dat er bestaat! Dat heeft niks met zedenschennis te maken. Die agent is blijkbaar niet voorzien van enig gezond verstand.

 • Veronique Cannoot

  Heeft die agent, met alle respect, wel kinderen? Of wil hij gewoon kost wat kost een strever zijn??

 • Andrea Claes

  Vrouwen geven heus geen borstvoeding in het openbaar om te provoceren. Ze beantwoorden gewoon de hongersignalen die hun kind geeft op dat moment omdat het honger en/of dorst heeft. Als jij honger of dorst hebt, wacht je dan ook tot je alleen thuis bent om te eten of te drinken? Dat is melk namelijk: eten en drinken.

 • Andrea Claes

  Degenen die vinden dat 'dat maar thuis moet gebeuren' zijn niet realistisch. Een pasgeborene eet 10 tot 12 keer per dag, soms zit er maar een uurtje tussen, dus je kunt gewoon niet plannen om 'enkel thuis te voeden'. Niet dat dat zou moeten, maar het is ook gewoon niet haalbaar. Ze eten trouwens op verzoek, niet op een schema met vaste hoeveelheden zoals baby's die kunstvoeding krijgen, maar kleine beetjes, aangepast aan hun natuurlijke maaginhoud en voedingsbehoefte, en dit de hele dag door.

 • PHILIPPUS DE GEEST

  Is ook verboden in, Iran Irak Marokko en waar er de veel navelkijkers zijn