Brugse politie pakt vijf PSG-fans op onrust veroorzaken in binnenstad, nog twee anderen opgepakt aan stadion

De Brugse politie is in opperste staat van paraatheid voor de komst van de PSG-fans
Jan Van Maele De Brugse politie is in opperste staat van paraatheid voor de komst van de PSG-fans
De politie van Brugge heeft vijf supporters van PSG opgepakt die het bont maakten aan de Burger King op de Markt. “Ze pleegden baldadigheden, waarna we besloten het vijftal administratief aan te houden tot na de wedstrijd", zegt woordvoerster Lien Depoorter. 

De fans begaven zich zonder ticket richting Brugge en stookten onrust op de Markt. Dat nadat ze een eerdere verwittiging van de politie negeerden omdat ze overlast veroorzaakten in hun hotel. Daarop besloot de politie in te grijpen. “Het ging om onruststokers”, bevestigt Lien Depoorter. Opvallend: het vijftal was niet in voetbalkledij van PSG gekleed, maar had wel een outfit aan die duidelijk verwees naar Parijs. De politie was in opperste staat van paraatheid in de binnenstad en rond het stadion. Zo stond op de weg richting Jan Breydelstadion het waterkanon opgesteld. Aan het stadion zelf werden nog twee Franse fans opgepakt die met de bus waren gekomen. Eén van hen had een metalen voorwerp bij, de andere drugs. 

M
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.