Brugse politie bezorgd over komst Turkse supporters: “Vorige match tegen Galatasaray was één van de moeilijkste van de eeuw”

Tijdens de vorige wedstrijd in 2002 braken er zware rellen uit
BELGA Tijdens de vorige wedstrijd in 2002 braken er zware rellen uit
De politie van Brugge is meteen na de loting van de Champions League gestart met de voorbereidingen op de komst van buitenlandse supporters. Vooral die van het Turkse Galatasaray baren zorgen, aangezien er tijdens de vorige passage van de club zware rellen uitbraken. 

“Club-Galatasaray zit uiteraard nog in het geheugen van het Brugse politiekorps”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel. “De woelige wedstrijd van 2002 herinneren we ons als een van de moeilijkste ordediensten van de eeuw. Toen werden 600 manschappen ingezet, wat enorm is. Dus ja, de loting zorgt ervoor dat onze voetbalcel al meteen begonnen is met de voorbereiding. We zijn ons ter dege bewust van de impact van zo’n wedstrijd op onze werking. Maar niet alleen de Turkse supporters baren ons zorgen. We kijken ook met argusogen naar Paris St Germain, die even goed enige bezorgdheid opwekt. De harde kern van Paris heeft nu eenmaal een bepaalde reputatie. Over Madrid maken we ons minder zorgen.” De eerste thuiswedstrijd op 18 september is meteen tegen Galatasaray. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wintein Tom

  Gewoon geen bezoekende supporters? Meer toelaten in dit geval... Geen rakettechnologie toch?????

 • didier de coster

  voetbal een feest

 • chris delanghe

  Voetbal een feest ? Brood en spelen is al te vaak herlijd tot pure oorlogsvoering. Gewoon voetballen en de match spelen zonder supporters van de bezoekers als die de slechte reputatie hebben om de boel af te breken op onze kosten. Dan moet de overheid ook de kosten niet betalen voor de ordehandhaving en de politiebewaking... Laat de ploegen zelf maar hun kosten betalen en opdraaien voor alles wat direkt en indirekt tot schade en kosten leid ..

 • Lotte Mertens

  Ha,dat wordt nog lekker spannend.

 • Ludwig Vanden Boer

  Volg dan het voorbeeld van de Nederlanders en weiger de supporters. Of ze nu in België wonen of niet doet hier niet ter zake.