Brugse kunstenaar Wietse (27) werkt meer dan jaar aan eigen boek: “Zo toon ik dat ik meer doe dan streetart”

Kunstenaar Wietse zijn boek ‘Let’s call it a draw’.
Benny Proot Kunstenaar Wietse zijn boek ‘Let’s call it a draw’.
De Brugse kunstenaar Wietse Hindryckx (27) blijft grenzen verleggen. Nadat hij eerder al binnen- en buitenland veroverde, brengt hij nu een eígen boek op de markt met een greep uit zijn kunstwerken. “Dit is mijn visitekaartje. Ik maak zo definitief duidelijk dat ik meer doe dan enkel streetart”, zegt Wietse.
Eén van de werken van Wietse: ook interieurs behoren tot de mogelijkheden.
Benny Proot Eén van de werken van Wietse: ook interieurs behoren tot de mogelijkheden.

Aan ambitie geen gebrek bij Wietse. De Bruggeling is al jaren actief als kunstenaar en verdiende zijn strepen tot ver buiten Brugge. Wat heet: zijn muurschilderingen staan al in Buenos Aires, Hanoi, Lissabon en ga zo maar verder. Ook over heel Vlaanderen ontwierp hij al kunstwerken. Recentelijk verkocht hij zelf nog een werk in San Francisco. Met zijn boek ‘Let’s call it a draw’ gaat hij nu een stapje verder. Samen met fotograaf Klaas De Buysser werkte hij meer dan een jaar aan wat Wietse zelf zijn ‘visitekaartje’ noemt. “Eigenlijk is het een soort portfolio geworden waarin mensen kennis kunnen maken met mijn werk én de mogelijkheden ervan”, zegt de Bruggeling trots.

Een ‘mural’ van Wietse
Benny Proot Een ‘mural’ van Wietse

Meer dan streetart

Wie door het boek bladert, vliegt in vogelperspectief over zijn werken en de evolutie doorheen de jaren. “Persoonlijk vind ik het belangrijk dat potentiële klanten weten dat ik veel meer doe dan enkel streetart. Eigenlijk is alles een potentieel canvas. Zo ben ik ook veel bezig met interieurs, maar dat is voor het grote publiek natuurlijk minder zichtbaar dan een muurschildering. In het boek wordt dat allemaal duidelijk”, aldus Wietse. 

Beperkte oplage

Samenwerken met een uitgeverij deed hij evenwel niet. Met zijn fotograaf ontwierp de Bruggeling ‘Let’s call it a draw’ volledig zelf van a tot z. Voorlopig is het enkel in beperkte oplage beschikbaar. Van de ‘limited edition’ met harde kaft zijn er slechts 30 beschikbaar, waarvan het grootste deel op enkele dagen al verkocht was. Al zijn er wel nog steeds enkele exemplaren beschikbaar. De ‘normale’ versie kan wél nog probleemloos besteld worden. Verwacht trouwens geen ellenlange uitleg of paragrafen vol tekst in het boek. De foto’s spreken voor zich en zeggen – het is een huizenhoog cliché, maar toch – duizend keer meer dan woorden. In principe zal het boek binnenkort ook in de winkel te koop zijn.

Eén van de nieuwe werken van Wietse.
Benny Proot Eén van de nieuwe werken van Wietse.

Nieuwe expo

Als het van de artiest afhangt, is zijn eerste boek pas het begin. Al focust hij zich de komende tijd in eerste instantie op een lading nieuwe projecten én is er een nieuwe expositie op komst. Bedoeling is om elke dag – 365 dagen lang – een werk te maken en die in 2020 tentoon te stellen. Wie interesse heeft in het boek, kan een mailtje sturen naar wietse.hindryckx@gmail.com of een kijkje nemen op sociale media via @wietseart op Instagram of ‘Wietse’ op Facebook.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.