Brugse burgemeester richt zich in smeekbede tot Groen: “Overtuig jullie vriendjes van vzw Groen om procedure tegen stadion stop te zetten”

Burgemeester Dirk De fauw sloeg de handen in elkaar tijdens zijn vraag
rv Burgemeester Dirk De fauw sloeg de handen in elkaar tijdens zijn vraag
Opvallend beeld dinsdagavond op de Brugse gemeenteraad: burgemeester Dirk De fauw sloeg de handen op elkaar en smeekte oppositiepartij Groen ‘om hun vriendjes van vzw Groen’ te overtuigen hun bezwaarschrift tegen het nieuwe voetbalstadion in te trekken. 

Het dossier van het nieuwe stadion van Club Brugge kwam zoals eerder aangekondigd aan bod in de gemeenteraad na een schriftelijke vraag van twee raadsleden. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) liet eerder al verstaan een gespreksronde te hebben gehad met alle betrokken partijen, maar enkel bij de vzw Groen stuit hij op een absolute ‘njet’. Dat zorgt voor frustraties. Op de gemeenteraad richtte hij zich dan ook tot de gelijknamige politieke partij. “Vraag aan jullie vriendjes van de vzw Groen om hun bezwaarschrift bij de Raad van State in te trekken en laat ze een mail sturen naar mij waarin ze verklaren dat ze bereid zijn om te stoppen met procederen als de andere partijen dat ook doen. Het is de enige manier om niet alleen het stadiondossier te deblokkeren, maar ook tal van andere ruimtelijke dossiers op te lossen in de Brugse regio", aldus De fauw. 

Daarbij kreeg hij meteen steun van oppositieraadslid Pol Van den Driessche (N-VA), die zelfs als Cercle-supporter het belang van de bouw inziet voor Brugge. “Het gaat om meer dan een stadion alleen”, aldus VDD. Bij Groen leken ze niet meteen onder de indruk van de smeekbede. “De zaak zit complexer in elkaar dan jullie het voorstellen. Wij vertrouwen op het dossier van de Raad van State”, klonk het antwoord. 
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sjonny Martero

  De burgemeester voelt het aankomen. Er is iets op til. De supporters worden boos. En terecht. 13 jaar en verschillende dossiers? Daar komen problemen van op straat dus. Justitie gaat in de fout door hun traagheid. Dus wordt het in de straat uitgevochten. En meer en meer zal dit voorkomen.

 • hans vanden bussche

  Persoonlijk zou ik een nieuw stadion inkleden in heel wat groen: gemengde hagen, bomen , waterpartijen en bloemenweides, en een rietveld voor zuivering en hergebruik van het afvalwater: goed voor economie en ecologie, en iedereen tevreden! Aan de burgemeester om de tegenpartij te overtuigen, succes!

 • Peter Jacobus

  Wat is de bedoeling, een stadion of is het voor de een of andere investeerders om veel € te verdienen.

 • Frederik Lootens

  Steeds meer en meer groen betonneren.Alles vol bouwen,Brugge stop met jullie laatste groene ruimtes vol te bouwen.Teveel is teveel.

 • ronny meuris

  Verwacht iedereen nu echt dat groen gaat meewerken na de scheldpartijen en bedreigingen van de laatste maanden en jaren. Politiek Is een vies spelletje en daar Is deze impasse nog maar eens het beste bewijs van. Veel succes gewenst, zou ik zeggen, al zou ik toch vooral bepaalde partijen hiervoor bedanken.