Brugse afvalophaler vindt iPhone tussen vuilnis en verkoopt onbruikbaar toestel verder: 2 maanden cel

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
Een 24-jarige vuilnisophaler uit Brugge heeft 2 maanden cel en een boete van 1.600 euro gekregen. Tussen het afval dat hij moest sorteren, vond hij een iPhone 7, nam die mee naar huis en hij verkocht het toestel op tweedehands.be. 

De man trof begin november tijdens het sorteren, tot zijn eigen verbazing, een iPhone 7 aan in goede staat. Hij gaf de vondst niet aan bij de politie en werd daar al voor vervolgd. Hij nam het toestel mee naar huis en kreeg het aan de praat. Hij resette het toestel en bood het te koop aan voor 250 euro. Omdat een koper meteen geïnteresseerd was en wou afspreken aan de Carrefour om de deal te sluiten, nam de vuilnisophaler genoegen met 140 euro. De jongeman had immers schulden en wou die afbetalen. Maar eenmaal thuis kreeg de koper de gsm niet aan de praat, omdat er tal van codes nodig waren. Hij contacteerde de vuilnisophaler opnieuw, die nadien niet meer reageerde, en stapte dan naar de politie. 

Ik dacht dat ik gevonden ‘afval’ mocht houden en wist niet eens dat het toestel niet zou werken

Vuilnisophaler in rechtbank

Eerst werd gedacht dat de jongeman het toestel gestolen had, maar hij gaf toe het in het vuilnis te hebben gevonden. Hij werd ook vervolgd voor oplichting via tweedehands.be. De vuilnisophaler vroeg de vrijspraak. “Ik dacht dat ik gevonden ‘afval’ mocht houden en wist niet eens dat het toestel niet zou werken. Ik ken niets van een iPhone”, klonk het. Hij moet de koper van de iPhone 240 euro schadevergoeding betalen. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave David

  Okeee dus je mag mensen overrijden en grote misdaden plegen. Je mag vrij rondlopen. Maar oweee als je een iphone doorverkoopt dan wordt je gestraft als een zware crimineel en moet je kei veel boete betalen... me wa zijn jullie bezig jeeez

 • Alain De Bois

  Schande om die jongen zo aan te pakken . Moesten de meesten jongeren hun gsm beter behandelen en meer respect voor hebben zouden er niet zoveel verloren of gestolen worden. Moet er sommige echt es mee bezig zien ..mama en papa gaan wel betalen . En dan iemand straffen omdat ie een gsm vind en wil doorverkopen !!!! Tja je weet als je iets koopt op internet aan biezonder lage prijzen dat het zowieso al raar is he . En den ene gaat gestraft worden en de ander gaat vrijuit he .

 • Danny Govaerts

  Een beetje over dreven ..zijn €140 terug zou al mooi geweest zijn. Nu zullen er wel meer maar de politie lopen met kapotte spullen die ze te goedkoop kunnen kopen. De rechter geeft een verkeerd voorbeeld.. Die koper kon toch weten dat je voor €140 geen in orde zijnde IPhone 7 kan kopen..en op straat gekocht grief is altijd verdacht ..

 • Jean-Pierre Vercruysse

  De 2 maanden cel zijn gewoon ongehoord voor het verkopen van een een gevonden toestel! Er zijn veel zwaarder misdrijven dat dit !!! Dat men zich daar mee bezig houd!

 • Leo Marien

  Een harde werker vindt iets tussen het vuil en tracht een centje bij te verdienen. OK het mag niet maar moet je die man daar zo overdreven zwaar voor straffen?? Tijdens betogingen een halve stad afbreken is zo goed als geen probleem. Deze worden even administratief aangehouden en in heel speciale gevallen soms eens een werkstraf. Blijkbaar hadden ze nu geen tekort aan rechters.