Brugs Witbier verovert Zuid-Korea: “Ze zijn er dol op”

Paul Vanneste, Xavier Vanneste en Edwin Botterman van Alken-Maes klonken eerder op het succes.
Benny Proot Paul Vanneste, Xavier Vanneste en Edwin Botterman van Alken-Maes klonken eerder op het succes.
In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel heeft Vlaams minister van Economie en Werk Philippe Muyters (N-VA) maandag de eerste glazen ‘Blanche de Bruges’ getapt. Brouwerij De Halve Maan mag er het bier voor het eerst verdelen.

De deal die de Brugse brouwerij met verdeler BTR Commerce sloot, is beklonken in Zuid-Korea, tijdens het officiële bezoek. Ook koning Filip en koningin Mathilde zijn erbij. Brouwerij De Halve Maan was al actief op de Zuid-Koreaanse markt. Daar stroomt al sinds 2014 Brugse Zot en Straffe Hendrik uit de tapkranen. 

De nieuwste telg van de brouwerij, het Brugs Tarwebier, is nu ook aan een veroveringstocht bezig. “Witbieren zijn heel populair in Zuid-Korea", zegt CEO Xavier Vanneste. “We zijn pas op 1 maart gestart met het brouwen van de ‘Blanche de Bruges’. Dat bier blazen we nieuw leven in, nadat het een beetje in de vergetelheid was geraakt." 

Het Brugs Witbier werd oorspronkelijk in Brugge bedacht door de familie Vanneste. De voorbije jaren werd het gebrouwen door Alken-Maes. De Halve Maan wil er vooral internationaal mee scoren. De Brugse brouwerij exporteert nu al veertig procent van zijn productie naar het buitenland. In zo'n dertig landen kan je haar bieren al drinken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.