Brugs Stadhuis kleurt blauw tegen mensenhandel

Het Brugse stadhuis (rechts) zal dinsdag blauw kleuren.
rv Het Brugse stadhuis (rechts) zal dinsdag blauw kleuren.
In het kader van een sensibiliseringscampagne rond mensenhandel en om op te roepen tot actie tegen deze gruwelijke misdaad, zal het stadsbestuur dinsdag, op de Werelddag tegen Mensenhandel, het Brugse Stadhuis in het blauw laten verlichten. 

Dat gebeurt tussen 21.30 en 22.30 uur. “Het blauwe stadhuis verwijst naar het ‘blauwe hart’, het internationaal erkende symbool tegen mensenhandel, dat het leed van de slachtoffers van mensenhandel symboliseert en tegelijkertijd herinnert aan de gewetenloosheid van de mensensmokkelaars”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). 

Bruggelingen worden aangemoedigd om zich uit te spreken tegen mensenhandel en een foto te nemen voor het Brugse stadhuis. Het logo van het ‘blauwe hart’ is te downloaden via www.brugge.be/noordzuiddienst.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.