Bruggelingen, zet vrijdag jullie stoelen buiten

Een delegatie van de stad heeft de stoelen al klaargezet.
Benny Proot Een delegatie van de stad heeft de stoelen al klaargezet.
De stad roept Bruggelingen op om nu vrijdag om 19.30 uur hun stoelen buiten te zetten en te klinken op de verbondenheid. ‘De langste stoel’ vervangt in deze coronaperiode ‘De langste tafel’, die de voorbije jaren georganiseerd werd voor de week van de verbondenheid.

“Vanuit ons actieplan Vierkant tegen Eenzaamheid ontstond, tijdens de week van de verbondenheid, in Brugge de jaarlijkse actie van ‘De langste tafel’. In deze vreemde maanden klinkt de oproep tot verbondenheid luider dan ooit, maar jammer genoeg kan ‘De langste tafel’ dit jaar niet worden opgesteld”, zegt schepen van Welzijn Martine Matthys (CD&V). “We roepen de Bruggelingen op om vrijdag om 19.30 uur hun stoel buiten te zetten en, op veilige afstand uiteraard, met hun buren te klinken op de verbondenheid die er onmiskenbaar is in Brugge.”

Foto’s posten

Belangrijk: het is de bedoeling dat je je stoel op privéterrein neerzet, dus aan de voordeur van je huis. Omwille van de coronamaatregelen kan dit zeker niet op openbaar domein, bijvoorbeeld in een park of een plein. 

Bruggelingen kunnen foto’s van hun deelname aan ‘De langste stoel’ posten in de Facebookgroep Brugge Solidair’ of op de Facebookpagina van Vierkant tegen Eenzaamheid Brugge.