Bruggeling start online nachtwinkel: 105 producten ‘s nachts aan huis geleverd

Stijn Labeur rijdt voortaan vanaf 20 uur de stad rond met bestellingen. Hij speelt zo in op het dalende aantal nachtwinkels.
Benny Proot Stijn Labeur rijdt voortaan vanaf 20 uur de stad rond met bestellingen. Hij speelt zo in op het dalende aantal nachtwinkels.
Bruggeling Stijn Labeur levert vanaf nu de typische producten van een nachtwinkel aan huis. De ondernemer richtte een ‘online nachtwinkel’ op en rijdt vanaf 20 uur ’s avonds de stad rond met bestellingen. “Momenteel heb ik 105 producten in de aanbieding. Ik geloof dat mijn concept zal slagen”, zegt Stijn.

Alcohol, kant-en-klare maaltijden, snoep, snacks, oordopjes … Het aanbod van ‘Brugge on Delivery’ valt perfect te vergelijken met de doorsnee nachtwinkel in de streek. Net omdat het aantal échte nachtwinkels in Brugge steeds blijft dalen, kwam Stijn Labeur op het idee om een online platform op te richten. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is de Bruggeling beschikbaar voor bestellingen van potentiële klanten. “Op een kleine week tijd heb ik toch al een tiental bestellingen gehad. Niet slecht voor een bedrijfje dat op dit moment amper bekendheid heeft”, aldus Stijn. “Al is het zeker de bedoeling om verder uit te breiden.”

Gratis levering

Hoe het werkt? Simpel: geïnteresseerden surfen naar de website www.bruggeondelivery.com en komen er automatisch op het portaal terecht waar ze kunnen kiezen tussen meer dan 100 producten. “Daarop moeten ze hun winkellijstje samenstellen en via WhatsApp doorsturen naar mij”, vult Stijn aan. “Meteen daarna vertrek ik met de bestelling en moet de klant enkel nog de deur opendoen en betalen.” Leuk extraatje: de levering is gratis bij bestellingen vanaf 20 euro. In het andere geval wordt 5 euro aangerekend voor de kosten. “Het moet voor mij ook leefbaar blijven natuurlijk. Ik probeer zoveel mogelijk met de fiets te doen, maar voor de iets langere afstanden is er geen andere optie dan de auto te nemen.” Voorlopig is ‘Brugge on Delivery’ geopend van donderdag tot zondag van 20 tot 2 uur. “De eerste dagen was ik open tot 4 uur, maar al snel merkte ik dat de bestellingen na 2 uur volledig stilvielen. In de toekomst wil ik bekijken wat de mogelijkheden zijn om iets flexibelere uren te hebben en die aan te duiden via een speciale knop op de website. Als ik een moment vrij heb, waarom zou ik dan niet beschikbaar zijn? Het was altijd al mijn droom om iets zelfstandig uit de grond te stampen”, zegt Labeur.

Eén van de eerste klanten van de online nachtwinkel kocht enkele blikjes Red Bull.
Benny Proot Eén van de eerste klanten van de online nachtwinkel kocht enkele blikjes Red Bull.

Studenten

De onregelmatige uren schrikken Stijn alvast niet af. “Ik heb altijd in de horeca gewerkt en ben dat dus wel gewoon”, glimlacht hij. Dan rest nog de vraag of er in Brugge voldoende potentieel is voor een online nachtwinkelplatform. “Daar ben ik van overtuigd, anders was ik er nooit mee gestart”, zegt hij. Het klantenbestand tot hiertoe is alvast gevarieerd. Zo maakten al een handvol studenten die de nacht moesten doorbrengen gebruik van de webshop voor kant-en-klare maaltijden en Red Bull. “De prijzen? Laat ons zeggen dat die net onder het gemiddelde van een gewone  nachtwinkel liggen. Daar moeten klanten dus geen schrik voor hebben. Ook ijs is trouwens heel populair op late uren”, besluit Stijn.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Amalia Vandepoel

    Proficiat en succes met je zaak!

  • Koen Vools

    Jouw ondernemingszin kan alleen maar aangemoedigd worden. Hopelijk slaag je in je opzet, Stijn. Succes!