Bruggeling krijgt kans om fietsring mee vorm te geven

Fietsers op de fietsring FR30.
Benny Proot Fietsers op de fietsring FR30.
Het Brugse stadsbestuur roept haar inwoners op om de toekomstige fietsring FR30 mee vorm te geven. Dat is een concept om de drukke autoweg R30 vlot te kunnen oversteken met de fiets.

Een internationaal consortium is aangesteld om mee te onderzoeken hoe fietsers zich vlot rondom de stad kunnen bewegen, bestaande uit West 8, Copenhagenize Design Co. en Vectris. Met dit project wil Brugge een nieuwe visie creëren op haar fietsnetwerk, de zwakke plekken wegwerken en zelfs het aandeel fietsen verhogen.

Inwoners van Brugge centrum of één van de deelgemeentes die het onderzoek naar de Brugse fietsring mee vorm willen geven en hun kijk op fietsen in Brugge willen delen, kunnen zich tot eind december registreren via https://www.brugge.be/werkgroepfr30. Een eerste startmoment is gepland op zaterdag 25 januari 2020 (10 tot 16 uur) in Mijn Brugge op het Stationsplein. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.