Bruggeling doet ’s nachts voordeur open en wordt neergestoken: “Gelukkig kan ik mezelf goed verdedigen”

De snijwonden in de arm waren dieper.
RV De snijwonden in de arm waren dieper.
Een 33-jarige man uit Brugge werd vrijdagnacht de schrik neergestoken nadat hij de voordeur had geopend. “Die man vroeg mijn naam, maar haalde plots uit met een mes van dertig centimeter lang”, zegt M.D., die dankzij zijn gevechtstraining het wapen snel kon afnemen.

M.D. zat rond middernacht rustig tv te kijken in het huis waar hij samen met zijn mama woont. “Opeens ging de bel. Op zich niet zo vreemd, want er komen wel vaker vrienden nog zo laat eens langs. Toen ik opendeed, stond er echter een jonge gast die ik niet kende. Hij had een zwarte vissersmuts op en had zijn handen achter zijn rug. ‘Ben jij M.?’, vroeg hij. Ik antwoordde en deinsde wat terug, want ik vertrouwde hem niet. Net op tijd, want meteen daarna haalde hij vanachter zijn rug een mes met een lemmet van wel dertig centimeter tevoorschijn. Gelukkig was ik al wat achteruit gestapt en kon hij me slechts oppervlakkig raken. Daarna ontstond er een schermutseling en kon ik het mes afnemen. Ik ben wel wat bedreven in gevechtstechnieken en kan mezelf verdedigen. Daarna zette die kerel het op een lopen. Ik holde hem achterna, maar om de hoek stond er een auto te wachten. Hij stapte in en de auto scheurde ervandoor. Ik kon enkel zien dat het een gele nummerplaat was en belde de politie.”

Robotfoto maken

De politie was snel ter plaatse en kamde de buurt uit, maar de daders waren al gaan vliegen. M.D. werd naar het ziekenhuis overgebracht. “Ik heb verschillende snijwonden, maar gelukkig zijn ze vrij oppervlakkig. Alleen die in mijn armen waren wat dieper en moesten gehecht worden. Ik begrijp echt niet wat me overkomen is. Ik zit niet in de criminele wereld en heb geen vijanden. Toch niet dat ik weet. Ik ben wel negen jaar buitenwipper geweest en in die job heb ik wel wat problemen gehad met feestvierders. Maar ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft. Het is zeker iemand die me kent, want hij sprak me met mijn voornaam aan. Echt bang ben ik niet, maar ik ben toch op mijn hoede nu. Hopelijk kunnen ze de daders vlug oppakken. Volgende week ga ik bij de politie langs om een robotfoto te laten maken. Maar alles ging zo snel en ik heb de dader niet volledig kunnen zien.” 

Het parket werd op de hoogte gebracht en is een gerechtelijk onderzoek gestart, maar kan nog geen informatie kwijt.

De snijwonden in de arm moesten gehecht worden.
RV De snijwonden in de arm moesten gehecht worden.



2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Manon David

    Wat bezielt mensen de dag van vandaag? Er zijn zoveel mensen die anderen zonder aanleiding pijn doen. Het is tegenwoordig niet meer veilig om je eigen deur uit te komen zonder dat je schrik moet hebben dat er je iets zal overkomen!

  • Mieke Rypens

    Nooit voor niemand opendoen en zeker s,nachts niet!