Bruggeling (20) crasht in fietsenstalling na nachtje stappen en laat autowrak doodleuk achter

De politie van Brugge deed de nodige vaststellingen
Mathias Mariën De politie van Brugge deed de nodige vaststellingen
Een 20-jarige Bruggeling veroorzaakte zaterdagnacht een bizar ongeval in het Bilkske in de binnenstad.

De twintiger was met zijn wagen op de terugweg naar huis na een nachtje stappen, toen het omstreeks 4 uur fout liep. De man verloor de controle over het stuur en kwam tot stilstand in een fietsenstalling. De schade aan zijn wagen was groot. Gelukkig stond er op dat moment niemand bij de fietsen. Opvallend: de chauffeur besloot vlak na het ongeval op de vlucht te slaan en liet zijn zwaar beschadigde wagen achter in de fietsenstalling. “Enkele uren later konden we de man aantreffen”, bevestigt de politie.

Over zijn verklaringen wil de politie niet uitweiden, maar meer dan waarschijnlijk was de twintiger zwaar onder invloed van alcohol op het moment van de feiten. Omdat er pas enkele uren later een ademtest kon afgenomen worden, was het moeilijk te bepalen hoeveel de jongeman precies had gedronken. De zaak krijgt wel nog een staartje in de politierechtbank.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Vandriessche

    Gelukkig is er niemand anders bij betrokken geraakt en is die jonge onverantwoorde chauffeur opgepakt! Doch de alcoholintoxicatie kan men ook bereken volgens de vaststellingen van de politie en zijn biometrische gegevens, ook uren na de feiten! Als die in zijn nadeel spreken is dit gewoon zijn zaak! Mag nu alle proeven opnieuw doen, zware boete en rijverbod! Goed begin op die leeftijd!

  • ANN LIMBOS

    20 jaar en strontzat rondrijden. Van die vent zal veel terecht komen.

  • DIRK RASSCHAERT

    Ja, hij kon hem moeilijk onder zijn arm nemen. Oorzaak de dikke mist, aangezien hij in benevelde toestand was? Vluchtmisdrijf, dus autmatisch ook alcoholische intoxicatie en dronkenschap in rekening brengen!! Geen voorwaardelijke maar effectieve celstraf bovenop !!!