Brugge verwelkomt BK marathon skeeleren

De leden van de Brugse Skeelerclub zijn er klaar voor.
Bart Huysentruyt De leden van de Brugse Skeelerclub zijn er klaar voor.
Naast de Elfstedenronde, de haventriatlon en de Triatlon Brugge staat er in juni nog een extra sportief evenement op de kalender: het Belgisch kampioenschap marathon skeeleren.

Dat vindt op zondag 2 juni plaats in Sint-Andries. Van 13 tot 17 uur geven de beste skeeleratleten uit België elkaar dan partij op een afgesloten stratenparcours van ongeveer 4,5 kilometer. De start en aankomst bevinden zich in de Doornstraat. De Brugse Skeelerclub organiseert het evenement. “We halen tegelijk een oud concept van onder het stof: de Brugse Rollerparade. Na een aantal succesvolle jaren is deze organisatie van het toneel verdwenen, om in 2019 minstens heel even opnieuw de kop op te steken”, vertellen de organisatoren.

Op vrijdag 31 mei kan iedereen zich op wieltjes voortbewegen. De skeelerclub organiseert twee toertochten in groep. “We starten om 19 uur voor een tocht van een uur voor de beginners. Om 20 uur starten de gevorderden. Er wordt begeleiding voorzien door mobiele seingevers.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.