Brugge organiseert eerste West-Vlaams scholenkampioenschap frisbee

De organisatoren kijken reikhalzend uit naar het eerste kampioenschap.
Benny Proot De organisatoren kijken reikhalzend uit naar het eerste kampioenschap.
De stad Brugge en de club Freezzz Beezzz slaan de handen in elkaar voor de organisatie van het eerste West-Vlaamse scholenkampioenschap frisbee. Dat is sinds drie jaar een olympische sport en Brugge wil er de schouders onder zetten.

De Freezzz Beezzz zijn al vele jaren vaandeldrager van de frisbeesport en scoren jaar na jaar op diverse niveaus. Zo trokken ze vorig jaar nog naar het officiële WK voor ploegen in de Verenigde Staten. Ze ontvingen vorig jaar ook de prijs voor Brugse Sportploeg van het jaar van de Brugse sportjournalisten. De vereniging gaat binnenkort samenwerken met de Brugsche Rugbyclub, die op de Gulden Kamer in Sint-Kruis een nieuw clubgebouw zal realiseren, waar ook de Freezzz Beezzz gebruik van zullen maken. “Op 15 mei gaan we hier het eerste scholentornooi organiseren”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “Er worden scholen uit de hele provincie aangesproken. Zowel jongens als meisjes worden onderverdeeld in categorieën. We promoten deze faire sport heel graag.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.