Brugge miste 200 deelnemers om wereldrecord toosten te verbreken

Brugge recordpoging langste toost
Benny Proot Brugge recordpoging langste toost
In Brugge is het wereldrecord toosten zaterdagnamiddag niet verbroken. Precies 1.039 mensen kwamen elkaar gezondheid wensen op de Brugse Vesten tussen de Kruispoort en de Dampoort. Het record met 1.233 klinkende mensen blijft dus in handen van een Portugese stad. 

“Het is jammer, maar ik heb alleen maar gelukkige mensen gezien. Dat maakt de ontgoocheling toch wat draaglijker”, zegt Marc Vandepitte van de organiserende Brugse Autonome Bierproevers

In Brugge werd er geklonken met Brugse Zot of Bourgogne des Flandres, twee Brugse bieren. Wie dat wilde, kon ook voor water of frisdrank kiezen. De lijsttrekkers van de politieke partijen in Brugge trokken de lange sliert op gang. Opvallend: burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) liet zich verontschuldigen. 

Een fanfare zorgde voor animatie. De toost duurde bijna anderhalf uur. Een gerechtsdeurwaarder telde nauwgezet de deelnemers. Het mocht niet baten: uiteindelijk kwam de organisatie 20 mensen tekort om een nieuw wereldrecord te vestigen. Een Belgisch record is het wel. 

Brugge recordpoging langste toost
Benny Proot Brugge recordpoging langste toost
Benny Proot
Brugge recordpoging langste toost: organisator Marc Vandepitte
Benny Proot Brugge recordpoging langste toost: organisator Marc Vandepitte
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny ProotReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.