Brugge krijgt award voor zwemzone aan de Coupure

Brugge zwemmen in de coupure
Benny Proot Brugge zwemmen in de coupure
De zwemzone Coupure, waar je afgelopen zomer een duik in de Brugse reien kon nemen, krijgt de award voor beste West-Vlaams sportinitiatief in de natuur in 2019.

Het is een prijs van Sport Vlaanderen. Na enkele experimenten voor zwemverenigingen in de Langerei en tijdens de weekends van de Triënnales van 2015 en 2018, was er afgelopen zomer voor het eerst een permanente zwemzone in de reien. In de Coupure werd een ponton gelegd, waren kleedkamers en douches voorzien en stonden dagelijks redders in voor toezicht en EHBO. “Met deze zwemzone in de binnenstad zijn we een beetje pionier in Vlaanderen”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “Het is fijn om daar erkenning voor te krijgen vanuit Sport Vlaanderen.” Ook in 2020 zal er weer een zwemzone zijn.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.