Brugge heeft ook zijn cannabiswinkel: “Er waren geen bezwaren”

Gunther van den Brande opende zopas Veni Vici.
Benny Proot Gunther van den Brande opende zopas Veni Vici.
Na onder andere Kortrijk en Roeselare kan je nu ook in Brugge legaal cannabis kopen. Gunther Van den Brande opende zopas Veni Vici in de Noordzandstraat.

In de centrale Noordzandstraat opende de eerste commerciële cannabiswinkel. “Onze planten bevatten geen bijna THC, wat betekent dat je er niet high van wordt. Onze cannabis is daarom compleet legaal”, zegt uitbater Gunther Van den Brande. “Er waren geen bezwaren”, vult hij aan. De uitbater kwam op het idee, toen de eerste legale cannabisshop in Gent opende. Hij zocht naar een pand in Brugge en vond een plaats waar ook de eigenaar achter de invulling ervan staat. “Cannabis heeft een heilzame, rustgevende werking. Kennissen, die het middel gebruiken als pijnstiller, hebben me dat ook al zo gezegd.”  

Uit Italië

De gedroogde cannabisproducten worden verkocht aan 10 of 12 euro per gram. De naam van de zaak ‘Veni Vici’ wil letterlijk zeggen: ‘ik kwam en ik overheers’. Het verwijst naar de oorsprong van de planten, die gekweekt worden in een loods in Italië. Daar wordt het legaal geteeld voor medicinaal en industrieel gebruik. “We verkopen ook wel een aantal producten die ermee verwant zijn, zoals oliën en balsems.”  Veni Vici is op weekdagen open van 13 tot 20 uur, op zaterdag van 11 tot 19 uur. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gunther Van den Brande

    Rebelbelgium Chubby, We konden vandaag inderdaad niet tijdig openen en betreuren dit enorm. Dit was echt door onvoorziene omstandigheden en zal in de toekomst niet meer gebeuren. Neem gerust contact met ons op om ons persoonlijk te kunnen excuseren. Vriendelijke groeten, Gunther

  • Rebelgium Chubby

    Gesloten ondanks de openingsuren, en dat op de dag dat je in de gazet staat. Al veel volk zien passeren en afdruipen. Goed bezig.......