Brugge gaat Gent niet achterna: “Geen fietszone in de hele binnenstad”

Fietsers inhalen in de Steenstraat in Brugge is sowieso al niet evident.
Benny Proot Fietsers inhalen in de Steenstraat in Brugge is sowieso al niet evident.
Een fietszone in de binnenstad van Brugge is niet voor morgen. Dat zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). In Gent is het straks wel zover.

Volgens burgemeester Dirk De fauw toont Brugge geen gebrek aan ambitie, maar wel realisme. “Een fietszone is op dit moment juridisch niet mogelijk, omdat de wet maximaal twee zonebepalingen op dezelfde plaats toelaat. En die zijn er al, want de binnenstad is een zone met tonnagebeperking én een zone-30. We zouden bepaalde zaken moeten aanpassen, ook qua infrastructuur. Ik denk dat we nu een goed werkend systeem hebben.” Eerder al pleitte gemeenteraadsvoorzitter Annick Lambrecht (sp.a) voor zo’n fietszone, maar daar is haar coalitiepartner dus voorlopig niet voor te vinden.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gilbert Gijdé

  wie wilt er nu gent nadoen

 • Erwin Vandriessche

  Ben er ook geen voorstander van, maar natuurlijk tijdens kerst en andere feesten mag het wel verkeersvrij voor gemotoriseerde voertuigen. En ik rij ook niet graag in een fietsstraat, de auto's houden zich toch niet aan de regels ervan en als ze het dan toch doen, dan voel je je inderdaad opgejaagd door zo'n auto achter je spatbord als fietser! Beter goede fietspaden aanleggen met duidelijke markeringen en liefst gescheiden van het overige verkeer.

 • Bart Maes

  Wat kunnen jullie toch janken over jullie auto waarvan de meeste nog niet eens hun auto is (bedrijfswagen). Er zijn helemaal geen wagens nodig in Brugge. Alles is op fiets en wandel afstand. 5 min te voet van 't zand naar de markt. Ik denk dat niet onoverkomelijk is. Maar ja je moet een klein beetje moeite doen en anders gaan organiseren. Triestig als je dit niet kan.

 • patrick morel

  Ik ben fietser en hou niet van fietsstraten. Vroeger reed ik ontspannen en traag door de stad, nu zijn er overal fietsstraten en voel ik me overal opgejaagd door de sliert wagens die ik ophoudt. Politici zijn wereldvreemd.

 • renée schietekat

  Die fietsstraten zijn het meest absurde wat men tot nu toe kon realiseren. Ben je in een straat aan het rijden die breed genoeg is om de fietsers in te halen, heb je een fietser voor je die tegen 15 per uur vooruit schuift, moet je met een wagen daarachter blijven schuiven. Totaal van de pot gerukt en bedacht door mensen die elke zin voor realiteit verloren zijn. Ik zag trouwens een paar dagen geleden een poltiewagen zelf een fietser inhalen in een fietsstraat, en ik kan ze geen ongelijk geven.

Video